Büyükşen çifti cinayetinde üç sanığa ikişer kez müebbet, bir sanığa beraat

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 7:19 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 7:20 pm

Konya’da Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada sanıklar Esra Taş, Abdullah Başdemir ve Ertuğrul Çelik’e 2’şer kez müebbet hapis cezası verilirken, Zekeriya Okşen ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Konya’da 3 Eylül 2018’de saat 22.00 sıralarında, kar maskeli bir kişi, 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen’in kapısı açık olan eve girdi ve emekli çifti ateş ederek öldürdü. Davanın devamı bugün 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Çiftin kızı Büşra Büyükşen de duruşmadaydı. Büyükşen, saldırı sırasında dipçik darbesiyle baygınlık geçirip ölü taklidi yaptı ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayarak yoldan geçen komşularının aracına bindi. Büşra Büyükşen “İftiraya uğramanın ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. Başımı yastığa huzurla koyuyorum. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi.

Çiftin oğlu Osman Büyükşen de ”Anne ve babamın, mezarlarında huzurla uyumaları için size güvenim tam. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almalarını istiyorum” şeklinde konuştu. Çiftin diğer oğlu Uğur Büyükşen de kardeşleri gibi şüphelilerden şikayetçi olduğunu ve en ağır cezayı almalarını istediğini söyledi.

Büyükşen çifti cinayetinde yeni detaylar: ‘Canını sıkanları öldürttüm’

‘CİNAYETLE İLGİM OLSA PANİKLEYİP KARAKOLA GİTMEZDİM’

Azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan 28 yaşındaki Esra Taş’ın tutuklu sevgilisi 47 yaşındaki Abdullah Başdemir, cinayetle ilgisinin olmadığını belirtti, ”Cinayetle alakam olsa dedikleri gibi panikleyip karakola gitmezdim. Evliyim, çocuğum var. Benim yaptığım şey etik değil. Esra ile birlikte birkaç kızla birlikte olmuş olabilirim. Tanıklık eden Hatice yüzünden tutukluyum. Bir şüphe, bir şüpheli varsa o da ailedir. Ellerinde barut izleri çıkıyor. Yakından uzaktan alakam yok. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

‘Yanlışlıkla’ öldürülmüşlerdi! Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme

‘BUNLARI ÖMRÜMDE GÖRMEDİM’

Cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik ise ifadesinde ”13 aydır tutukluyum. Bunları ömrümde bir kez dahi görmedim. Eşime, dostuma katilin kim olduğunu araştırtıyorum. Olayı kendi ailesi işliyor. Büyükşen ailesi ve iddia makamı bu suçu bizim üstümüze yıkmaya çalışıyor. Bu olayı yapanlar, bize bu suçu atanlar, benden beter olsun. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Esre Taş da ifadesinde vicdanın rahat olduğunu belirtti “Biz suçsuzuz. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

3 SANIK 2’ŞER KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik ile azmettirdiği iddia edilen Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir’i, Büyükşen çiftinin öldürülmesi nedeniyle 2’şer kez müebbet hapis, “konut dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlarından da 4’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ertuğrul Çelik, ayrıca saldırı sırasında Büşra Büyükşen’i yaraladığı için de 9 ay hapis cezası daha aldı.

Yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık Zekeriya Okşen ise delil yetersizliğinden beraat etti.