Bush’a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci: Biden’a ayakkabı fırlatana hediye vereceğim

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 2:02 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 2:29 pm

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı George Walker Bush’a Irak’ın başkenti Bağdat’ta ayakkabı fırlatmasıyla bilinen Iraklı gazeteci Muntazar ez-Zeydi, aynı eylemi ABD Başkanı Joe Biden‘a yapabilecek kişiye “hediye vereceğini” söyledi.

Tel Aviv’e giderek İsrail’e desteğini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki hastane katliamı için, “Diğer taraf yapmış gibi görünüyor” dedi. Bir X kullanıcısı, Biden’ın “İsrail’e tek bir mesajla geldim. Yalnız değilsiniz” mesajını, Iraklı gazeteci Zeydi’nin Bush’a ayakkabı fırlattığı fotoğrafla birlikte, “Ayakkabılı adam nerede? Ona her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” sorusunu sorarak paylaştı. Sosyal medya platformu X’ten kullancıya cevap veren Zeydi, “Ona (Biden) ayakkabı fırlatan gazeteciye hediye vereceğim” ifadelerini kullandı.

“SALONDA BULUNAN ABD’Lİ ASKERLER TARAFINDAN ANINDA PARÇALANDI”

Zeydi, daha önce yaptığı bir açıklamada, Bush’a 2008 yılında fırlattığı ayakkabının akıbetiyle ilgili, “Bush’a attığım ayakkabı daha sonra sembol olmasın diye salonda bulunan ABD’li askerler tarafından anında parçalandı” ifadelerini kullanmıştı.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

İsrail’i ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Biden’ın, şunları söyledi:

“Bugün burada bulunmamın basit bir nedeni var; İsrail halkı ve dünyadaki herkesin ABD’nin nerede durduğunu bilmesi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken da burada. Buraya birkaç kez geldi. Ama ben şahsen gelmek istedim.

Kendinizi savunmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylere sahip olmanızı sağlayacağız. Ayrıca Hamas’ın tüm Filistin halkını temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamalıyız.

Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi, İsrail değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil.”

Biden ve Sisi anlaştı! Refah Sınır Kapısı açılacak