Bush: Bu tür olaylar ancak seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu bir muz cumhuriyetinde yaşanabilir

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 3:40 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 4:03 am

ABD’nin eski Başkanı Bush, kongrenin basılması gibi olayların, “ancak seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu bir muz cumhuriyetinde” yaşanabileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Trump destekçilerinin Kongre binasına zorla girmesine eski Başkan George W. Bush’tan da açıklama geldi. Eşi Laura ile yaşananları dehşete kapılmış bir şekilde izlediklerini belirten Bush, seçimden bu yana bazı siyasetçilerin pervasızca davranışlarına, ABD’nin kurumları ve geleneğine saygısızca yaklaşımlarına tanıklık ettiklerini belirtti.

ABD basınında yer alan haberlere göre yazılı bir açıklama yayımlayan Bush, Kongre’yi basan bu insanların, beyhude ümitlerle kışkırtıldığını ifade etti. Bush, “Ayaklanma, ülkemize ve itibarımıza büyük zarar verebilir. ABD’de her vatansever vatandaşın hukukun üstünlüğünü desteklemesi temel bir sorumluluktur.” ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı, bu tür olayların, “ancak seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu bir muz cumhuriyetinde” yaşanabileceğini vurgulayarak, seçilmiş kişilerin görevlerini yerine getirmesine, ABD’lilerin seslerini, barış ve güvenlik içinde temsil etmelerine izin verilmesi gerektiğini kaydetti.