Burdur’da hortum! Evlerin çatıları uçtu

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 2:41 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 3:03 pm

Burdur’un Yeşilova ilçesinde meydana gelen hortum, evlerin çatılarını uçurdu. Evinin önünde oturan bir kişi de hortum nedeniyle birkaç metre havalandı.

Burdur’da Yeşilova’nın batı kısmından başlayan hortum, saniyeler içerisinde Salda Gölü kıyısına ulaştı. Hortum, çobanlık yapan Zekeriya Kılınç’ın ağılının ve evinin çatısını uçurdu. Daha sonra, Kılınç’ın komşusu Tuncer Şakar’ın 15 dönümlük ceviz bahçesine zarar veren hortum, ardından Oktay Özcan’ın oturduğu evin çatısını uçurdu.

Hortum, evinin önünde oturan Özcan’ı da birkaç metre havalandırıp, savurdu. Daha sonra Özcan’ın yan taraftaki komşusuna ait fotoğraf çekim platosu olarak da kullanılan eve zarar veren hortum, Salda Gölü’ne doğru ilerleyip, birkaç bağ evine de zarar verdikten sonra yok oldu.

Hortum nedeniyle zor anlar yaşayan Oktay Özcan, “Olayın şokunu hala atlatamadım. Hortum geldi bir anda beni havalandırdı. O an olayın şokuyla salıncağa tutunmaya çalıştım. Hortum salıncakla birlikte beni havalandırdı. Büyük şok yaşadım” diye konuştu.

Ankara’daki fırtınada yıkılan minare, altı daireye hasar verdi