Bülent Arınç’ın Hamas çıkışı Cumhur’u karıştırdı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 1:48 pm

Hamas’ın İsrail’e saldırısını eleştiren Bülent Arınç’ın sözleri Cumhur İttifakı’nda rahatsızlık yarattı. AKP ve Yeniden Refah Partisi’nden tepki geldi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Hamas’ın İsrail’e saldırısını eleştirdiği sözleri hala gündemde.

Kocaeli’de gerçekleştirilen 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Dünya Liderleriyle Anılar” adlı söyleşiye katılan Arınç özetle “Her defasında da onlara söylüyorum yanlışlık şurada; senin ne gücün var? Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz, senin teknik aletlerini, ihtiyaçlarını dışarıdan karşılıyoruz. Sen iki tane uydurma füze atıyorsun, İsrail’de sinek vızıltısı gibi geliyor ama onlar diyor ki ‘Hamas bize hücum etti’, senin başına bomba yağdırıyor. Sana olan oluyor ve onlara haklılık payı kazandırıyorsun. Niye bunu yapıyorsun? Burada çıkarımız ne bizim? Dinlemiyorlar” demişti.

Arınç’ın bu sözleri Cumhur İttifakı’nda rahatsızlığa neden oldu. AKP ve Yeniden Refah Partisi’nden Arınç’a tepki geldi.

Eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Arınç’a sosyal medya hesabından “Gereği zaman ve zemine göre değişebilir… Ama hiçbir dava ve mücadele insanı bu ifadeleri söylemez, söyleyemez, hele milletin önünde..! Aklımdan geçse, dışarı sızmasın diye utancımdan kafamı örterim..! Tarih yazanlarla tarihte kaybolanlar ortada..!” diye yazdı.

Yeniden Refah Partisi Milletvekili adayı Mahmut Başak ise X hesabından “Siyonizmin kayığına binersen böyle türkü söyleye söyleye hizmet edersin. Bülent Arınç yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

“Erdoğan söylemek istediklerini Bülent Arınç’a söyletiyor” iddiası

Bülent Arınç’tan Hamas’a tepki: “Senin ne gücün var”