Buldan: Katliamların talimatını Ağar ve Çiller verdi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 4:17 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 4:17 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme gelen faili meçhullerle ilgili, “Talimat Mehmet Ağar ve Tansu Çiller tarafından verildi” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eşi Savaş Buldan’ın Mehmet Ağar’ın talimatıyla öldürüldüğü ve Ağar’ın Buldan ve diğer Kürt iş adamlarından çantalar dolusu para aldığı yönündeki iddiasıyla konuştu.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’a konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“O dönem Türkiye’de özellikle Kürt iş adamları başta olmak üzere binlerce insanın ölümüne sebep olan, katliam emrini veren ve tetikçileri belirleyen bir ekip vardı. Derin devlet dediğimiz, devletin içerisinde odaklanmış çetelerin uzantılarının başbakanlığa, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kadar gittiği bir dönemden bahsediyoruz. Talimatın kimler tarafından verildiği defalarca söyledik, şimdi de aynı noktadayız. Evet, talimat Mehmet Ağar ve Tansu Çiller tarafından verildi.

“PARA ALMA VERME MESELESİ KESİNLİKLE YALAN”

Para alma-verme meselesi kesinlikle yalandır. Bu sadece Savaş Buldan meselesi değil, çünkü binlerce insan yaşamını yitirdi. Musa Anter, Medet Serhat, Yusuf Ekinci ve Mehmet Sincar gibi binlerce insan aynı yöntemlerle katledildi. Behcet Cantürk ve Savaş Buldan’ın öldürülme olayı açık ve net olarak ortadadır. Mehmet Ağar’ın ‘Ben devlet adına bin operasyon yaptım’, Tansu Çiller’in de ‘Elimizde Kürt iş adamları listesi var bunlardan hesap soracağız’ açıklamaları vardır. Tüm bunlardan sonra iftira atmak kabul edilemez. Bu yaşamını yitiren binlerce insana hakarettir. Listeler hazırlandı ve birçok kişi katledildi. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Kimse bunun önünde engel oluşturamayacağı gibi başka bir algı da yaratamaz.”

SÖYLEŞİNİN TAMAMI 

TIKLAYIN – Sedat Peker’in iddialarının ardından Buldan ve Keskin’den açıklama

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar