Buldan: HDP sizin sandığınız gibi küçük bir lokma değildir

Yayın tarihi: 31 Ocak 2023 Salı 1:08 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2023 Salı 1:32 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün partisinin grup toplantısında HDP’nin kapatılmasına yönelik davaya ve Hazine yardımlarına bloke konulmasına tepki gösterdi. Buldan, “HDP sizin sandığınız gibi küçük bir lokma değildir. Boğazınızda kalacak bir lokmayla uğraşmaktan bir an önce vazgeçin. ” dedi.

HDP’nin kapatılmasına ve Hazine yardımlarına bloke konulmasına ilişkin açılan dava bugün partinin grup toplantısına da taşındı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AYM’nin gizli tanık ifadesine dayanarak karar verdiğini belirtti. Buldan, “Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan tamamen komploya dayanan 100 sayfalık bir ifade kurguladılar. Tam bir hukuksuzluk. Tam bir kumpas. Tam bir organize işler.” ifadelerini kullandı.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hazine yardımının kesilmesi için emniyet aracılığıyla bir günde gizli tanık icat ettiler. Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan tamamen komploya dayanan 100 sayfalık bir ifade kurguladılar. Bunu da ışık hızıyla AYM’ye servis ettiler. AYM de gerçek dışı ifadelere dayanarak HDP’nin Hazine yardımlarına bloke koydu. Tam bir hukuksuzluk. Tam bir kumpas. Tam bir organize işler.

Savcıları, hakimleri, kolluk güçlerini, valileri, imamları, bürokratları seçim kampanyalarında Truva atı gibi kullanan AKP ve MHP bununla yetinmemiş olacak ki gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattılar. İşleri gizli tanıklara kaldı. HDP’nin kapatılması hakkındaki dava Türkiye’nin özetidir.

HDP’ye yönelik kumpaslardan beslenmek isteyenlere diyorum ki; size buradan ekmek çıkmaz. İktidarın küçük ortağı da şunu bilsin; sizin siyasetiniz çökecek. HDP daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. HDP sizin sandığınız gibi küçük bir lokma değildir. Boğazınızda kalacak bir lokmayla uğraşmaktan bir an önce vazgeçin.

“ANAYASA’YA GÖRE ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZSIN ERDOĞAN”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyen Buldan, Erdoğan’a böyle seslendi:

Anayasa’ya göre üçüncü kez aday olamazsın Erdoğan olamazsın! Bugünkü Erdoğan, 2018 öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstünü bir kalemde çizdi. Kendi cumhurbaşkanlığını kendisi tanımıyorsa halk sizi hiç tanımaz.

AYM’den HDP’nin talebine ret