Buldan: Bugün konuşan Bahçeli ile 8 Kasım’da konuşan Bahçeli bir araya gelip karar versin

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 1:31 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 1:31 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “HDP’nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz” sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Pervin Buldan, kendi partisinin grup toplantısında HDP’yi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP’nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz” sözlerine yanıt verdi. Buldan, “Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!” şeklinde konuştu.

Buldan, “MHP’nin Genel Başkanı bugün yine partimizi hedef aldı. Partimize oy veren milyonları da hedef aldı. HDP’Ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesiyle gayet doğal demişti. Bugün yine HDP’yi hedef aldı. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!” ifadelerini kullandı.

“10 EKİM’DEN, SURUÇ’TAN TANIYORUZ”

Pervin Buldan, önceki gün İstanbul Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıya da değindi. Buldan, “Biz bu saldırıları 2015’te 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’ndan, Suruç Katliamı’ndan, Partimizin mitingine yönelik Diyarbakır’da gerçekleştirilen katliamdan, Antep’teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen sayısız katliamdan biliyoruz ve tanıyoruz” dedi.

Devlet Bahçeli’den HDP’ye kapatma çağrısı!