Buldan: 50+1 hayali kurmayın, 1+1 kalacaksınız

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 2:16 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 2:16 pm

Siyasetin gündemindeki 50+1 tartışmalarına HDP de katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Buldan’ın gündeminde ağırlıklı eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün açıklamaları ve AKP’nin rahatsızlığını belirten açıklamalarla başlayan 50+1 tartışmaları vardı.

Ahmet Kaya’nın mezarına düzenlenen saldırıyı da kınayan Buldan, “Ahmet Kaya, mavi gökyüzünü sana dar etmeye çalışanlara karşı direnişimiz sürecek” diye konuştu. Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BUYRUN SİZE KANIT”

Kobani davasının her aşaması acemice tezgâhlanan kumpası kanıtlamaya yeter de artar. Bu dava iktidarın özetidir, 7 Haziran’ın, 31 Mart’ın intikamını da alma davasıdır. Demokratik siyasete karşı bir darbe davasıdır. Bu iktidarın özetidir. Çünkü asıl failler değil öldürülenler yargılanmak istenmektedir. Mesele HDP olunca binlerce sayfayı doldurdular ama kanıt bulamadılar. Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi, buyrun size kanıt. Var mı tek sayfalık soruşturma yok. HDP hakkında binlerce sayfa iddianame yazan yargıçlar 18 kişi öldürülmüş, neden sesiniz çıkmıyor?

Devlet Bahçeli ‘muhalefetiz’ çıkışını düzeltti

“FEZLEKE FABRİKATÖRLERİ NEREDESİNİZ?”

Sedat Peker, yaşanan pislikleri, işlenen suçları ifşa etmeye devam ediyor. Var mı bir soruşturma. Elbette ki yok. Terfi almak için HDP’liler hakkında fezlekeleri otomatiğe bağlayan fezleke fabrikatörleri neredesiniz? Niçin sesiniz çıkmıyor? Ne var Kobani davası var. HDP’yi kapatma davası var. İktidara şunları söylüyoruz, suçlusunuz, kirlisiniz, kirli işlerinizi Kobani davasıyla örtemezsiniz, örtemeyeceksiniz.

“17-25 ARALIK ÜSTÜNÜ 6-8 EKİM’LE ÖRTEMEYECEKSİNİZ”

17-25 Aralık’ın üstünü 6-8 Ekim’le örtemeyeceksiniz. Kumpasın tek dayanağı sahte – gizli tanık ifadeleridir. Bu dava aynı zamanda hakikat davasıdır. Sonunda hakikatin kazanacağını da Türkiye halkları iyi bilmeli. Kobani kumpas davasını hızla sonuçlandırıp, HDP hakkındaki kapatma davasına sahte dayanak yapmak isteyenler komplocular iyi bilsin ki başaramayacaksınız. Kurduğunuz tuzağa siz düşeceksiniz. Hakikatler ortaya çıktıkça Kobani davasının arkasındaki karanlık örgütlenmeniz de bir bir ortaya çıkmaya devam edecektir. IŞİD karanlığı Orta Doğu’da nasıl kaybettiyse siz de aynı şekilde bu davaların sonucunda kaybetmeye mahkumsunuz. Türkiye’nin geleceğini hukuksuz mahkeme salonlarında şekillendiremeyeceksiniz. Türkiye halklarının ortak geleceği demokrasi, barış ve adalet mücadelesiyle kurulacaktır.

Devlet Bahçeli ‘muhalefetiz’ çıkışını düzeltti

“AYSEL TUĞLUK BİR SANİYE BİLE CEZAEVİNDE TUTULMAMALI”

Birçok tutuklu iyi halli olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmemektedir. Aysel Tuğluk arkadaşımız ağır hastalığı nedeniyle aslında bir saniye dahi cezaevinde tutulmaması gerekirken tahliye edilmemekte ve tedavisi engellenmektedir.

“MADEM KİTABINI YAZDINIZ, BİR DE FİLMİNİ ÇEKİN”

Dolar 10 liranın üzerine çıkmış AKP Genel Başkanı ekonominin kitabını yazdık diyor. Madem ekonominin kitabını yazdınız, bir de filmini çekin. Beşli çetenizle, üçer maaşlı bürokratlarınızla, kendi bakanlığını çarpan bakanlarınızla, trollerinizle, çukur medyanızla batan ekonominin filmini gayet iyi çekebilirsiniz. Bunlarda ar damar kalmamış. Ekonomiyi yalanla dolanla yönetmeye çalışıyorlar. AKP’nin ekonomi anlayışı çocuklarına mama alamayan, şekerli su içeren, lapa yediren annelerin ülkesidir. Bu iktidarla ilgili yapılacak işlem bellidir. Yetkisini bir an önce elinden almaktır. Halkımız sandıkları bekliyor.

“GETİRDİKLERİ SİSTEM AYAKLARINA DOLANDI”

Kaybedeceklerini anladıkları için 50+1 sistemini değiştirmek için kıvranmaya başladıklarını görüyoruz. Çünkü getirdikleri sistem ayaklarına dolandı. Çıkış yolu aramaktan başka çareleri olmadıklarını görüyorlar. Çıkış yolu yoktur, halk o yolu kapatmıştır. Küçük ortakları da biz hükümetin ortağı değiliz demeye başladı. Nasıl ortak değilsiniz ya? Bal gibi de ortaksınız. İlk seçimlerde çarpılacaksınız. 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız. ”

Cumhur İttifakı’nda kriz! ’50+1 Cumhurbaşkanımıza tuzaktı’