Buldan’dan Erdoğan’a: Bu katliamın gerçekleşeceğini elbette biliyordunuz

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 7:21 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 12:34 am

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İzmir binasına yapılan saldırıyla ilgili “1 değil 3 kişiden bahsediliyor. 3 kişinin burada güvenlik güçlerinin önünde buraya gelmesi öyle kolay değil. Kesinlikle katliam yapılmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz. Bu katile emir verenin de silah verenin de kim olduğunu biliyoruz. Biz bu oyunlara yabancı değiliz. Bu ülkede işlenen bütün cinayetler planlıdır organizedir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İzmir İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

Buldan, “Şimdi hiç kimse bize bu katilin “akli dengesi yerinde değildir” zırvalaması yapmasın. Bizim bu yalanlara karnımız tok. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var ama sizlerin bu cinayetleriyle bu ülke huzura kavuşmuyor biz barış dedikçe siz katlediyorsunuz biz adalet dedikçe siz tutukluyorsunuz yeter artık yeter artık yeter artık” diye konuştu.

Sancar: Saldırının gerçekleştiği saatlerde 40 kişilik toplantı planı vardı

Buldan, demokrasi güçlerine dayanışma çağrısı yaparak şöyle devam etti:

“1 DEĞİL 3 KİŞİDEN BAHSEDİLİYOR”

Elbette ki acımız büyük, elbette ki Deniz yoldaşımızın bugün şehadetiyle birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Başta Deniz’e Allah’tan rahmet kederli ailesine ve partimize başımız sağ olsun diyorum.

Bu cinayetler ilk değil. Bize biat edeceksiniz diyenlere karşı asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik diz çökmedik boyun eğmedik bundan sonra da diz çöküp boyun eğmeyeceğiz. Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek için bir katil gönderildi. Herkesin gözü önünde elinde silahla hatta 1 değil 3 kişiden bahsediliyor. 3 kişinin burada güvenlik güçlerinin önünde buraya gelmesi öyle kolay değil. Kesinlikle katliam yapılmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz. Bu katile emir verenin de silah verenin de kim olduğunu biliyoruz. Biz bu oyunlara yabancı değiliz. Bu ülkede işlenen bütün cinayetler planlıdır organizedir.

Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: Kimse bu provokasyonlardan medet ummasın

“CUMHURBAŞKANI SİZE SESLENİYORUM: ‘BU DAHA İYİ GÜNLERİNİZ’ DERKEN BUGÜNÜ MÜ KASTEDİYORDUNUZ?”

“Bu daha iyi günleriniz” diyen Cumhurbaşkanı size sesleniyorum: Bu daha iyi günleriniz derken bugünleri mi kastediyordunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu katliamın gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Elbette ki biliyordunuz çünkü bu ülkede uçan kuştan bile haberiniz var ama bugün bu binaya elinde silahla giren bu katilin kimler tarafından organize edildiğini bize açıklamak zorundasınız. Bu olayın sorumluları elbette bu ülkeyi yönetenlerdir. Her gün televizyon kanallarında, grup toplantılarında HDP’yi hedef gösterenler, hakaret edenler, kriminalize etmeye çalışanlar bu işin birebir sorumlularıdır. Bunu çok açık ve net olarak ifade ediyoruz.

AKP’den HDP’ye yönelik saldırıya ilk tepki

“HİÇ KİMSE BU KATİLİN ‘AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİR’ ZIRVALAMASI YAPMASIN”

Bu cinayetin arkasında kim veya kimler varsa acilen ortaya çıkarılmalı katiller yargılanmalıdır. Şimdi hiç kimse bize “bu katilin akli dengesi yerinde değildir” zırvalaması yapmasın. Biliyoruz böyle diyecekler artık bizim bu yalanlara karnımız tok. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var ama sizlerin bu cinayetleriyle bu ülke huzura kavuşmuyor biz barı dedikçe siz katlediyorsunuz, biz adalet dedikçe siz tutukluyorsunuz yeter artık yeter artık yeter artık

Ama Allah şahidimiz olsun ki Deniz’in bize bıraktığı miras asla yere düşmeyecek Deniz’in bize bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecektir. Deniz’e de söz veriyoruz sevgili ailesine de söz veriyoruz adalet önünde mutlaka bunun hesabı sorulacak.

Akşener’den HDP’ye yapılan saldırıya ilişkin açıklama

İL BİNALARIMIZIN ÖNÜNDEKİ ÇADIRLAR KALDIRILMALIDIR”

Tam 1 buçuk yıldır il binamızın önünde çadır kurulmuş her gün arkadaşlarımız valiliğe, emniyete bildirmelerine rağmen hiçbir şekilde önlem alınmamış ve bu çadır kaldırılmamıştır. Biran önce başta bu çadır olmak üzere bütün il örgütlerimizin önünde ki çadırlar kaldırılmalıdır. Biliyoruz ki bu çadırlar provokasyon amaçlı kurulmuştur.

“HER KAYBEDİLEN CANIN ARKASINDA MİLYONLAR VAR”

Biz evlatlarımızı kızlarımızı kardeşlerimiz sokaklarda bulmadık. Her kaybedilenin canın arkasında milyonlar var. Yazıktır, günahtır yapmayın diyoruz biran önce bütün sorumluların açığa çıkarılması aydınlatılması ve cezalandırılması talebini bir kere daha yeniliyoruz. Deniz’e sıkılan kuşun sadece Deniz’e değil, partimize sıkılan kurşun sadece HDP’ye sıkılan bir kuşun değildi. O yüzden şimdi yan yana gelmez zamanıdır kenetlenme zamanıdır. Demokrasi ve adalet çığlığını daha fazla haykırma zamanıdır.

“BUGÜN HERKESİN BURADA OLMA ZAMANIDIR”

Kimse bize “telefon açtık, tweet attık baş sağlığı diledik onların yanında duruyoruz” demesin. Bugün işte tam da bir araya gelme zamanıdır, yan yana gelme zamanıdır, herkesin burada olma zamanıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka ama mutlaka size yapılacaktır. Deniz kızımıza söz veriyoruz bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz. Hepimiz başı sağ olsun hepiniz acısını yürekten paylaşıyorum.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan