AKP’den HDP’ye yönelik saldırıya ilk tepki

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 2:14 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 6:09 pm

HDP’ye yönelik saldırıya AKP’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hamza Dağ ve Ömer Çelik’ten kınama açıklamaları geldi.

İzmir’de HDP il binasına saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştı. Olayda saldırgan gözaltına alınırken, bir kişinin öldüğü öğrenildi.

Saldırıyı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül lanetleyerek, “Olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır” dedi. Gül sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır” dedi.

Saldırıya AKP’den ilk tepki AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Dağ, İzmir Valiliği’nin konuya ilişkin açıklamasını paylaştı, şunları yazdı: “HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırı lanetleyerek, “Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır” dedi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.”

TIKLAYIN – İzmir’de HDP binasına saldırı! Ateşe verdi, rehine aldı, öldürdü