Bugün 4.5 milyon öğrenci sınava giriyor

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 10:18 am - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 10:18 am

Ortaokul ve lise öğrencilerinin pandemi döneminde eksikliklerinin en ölçüde olduğunun belirlenmesi için sınav yapılması kararı alındı.

Ortaokulun son iki senesiyle lisenin son iki senesindeki öğrenciler, aynen OECD’nin PISa adlı sınavında olduğu gibi üç temel başlık üzerinden ölçülecekler. Bunlar Türkçe, matematik ve fen. Bugün ve yarın yapılacak sınavlara 4.5 milyon öğrenci katılacak ama bu sınavlarda not verilmeyecek, sınav başarısı karne veya sınıf geçme üzerinde bir etkide bulunmayacak.

Öğrencilere Cumhuriyet Bayramı yasağı

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve lise öğrencilerinin Covid-19 salgını nedeniyle yaşamış oldukları geçmiş öğrenme kayıplarını tespit etmek genelge gönderdi. 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda Bakanlığa bağlı resmi ve özel ortaokul/ İmam Hatip Ortaokulları 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan kazanım değerlendirme sınavı 26 Ekim tarihinde yapılacağı bildirildi.

Yine Bakanlığa bağlı resmi ve özel liselerin 11 ve12. sınıf öğrencilerine yönelik Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji
derslerinden oluşan Kazanım Değerlendirme uygulaması 27 Ekim tarihinde yapılacak.

SENE SONUNU ETKİLEMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ilerleyen süreçte bu sınav sonuçlarını değerlendirmeye alarak öğrencilerin eksik kaldığı konuları belirlemeyi hedefleyecek. Dolayısıyla bu sınavlar dönem sonu ortalaması ve karne gibi ölçme ve değerlendirme kriterlerinde yer almayacak. Sınavlar pandemi nedeniyle bakanlığın belirlediği önlemlere göre gerçekleştirilecek.

Tarsus Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğrencilere hayvan sevgisi aşılayacak adım