Bu yöntem de yeni çıktı! Bir mahalleyi ‘fatura’ üzerinden dolandırdılar

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 3:06 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 3:06 pm

İstanbul’da iki ay önce el değiştiren fatura merkezine ödeme yapan mahalleli, son bir ayda faturaların ödenmediğini öğrendi. Dolandırıldığını öğrenen mahalleli, durumu polise bildirdi.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan Merkez mahallesinde ikamet eden vatandaşların evlerine faturalarının ödenmediğine dair bilgi kağıdı geldi. Mahalle sakinleri, ödeme merkezi ne gittiklerinde merkezin kapalı olduğunu gördü. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, durumu polise haber verip karakola giderek şikayetçi oldu. Mağdurlar, yıllardır aynı ödeme merkezinde faturalarını ödediklerini ve bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Ancak mahalle sakinleri, yaklaşık 2 ay önce fatura ödeme merkezinin el değiştirdiğini ve o tarihten sonra ödediklerini zannettikleri faturaların aslında ödenmediğini öğrendi. Sabah saatlerinde ödeme merkezi önünde toplanan vatandaşlar, akraba ve komşularına haber verdi. Aynı fatura ödeme merkezine ödeme yapan çok sayıda kişi de merkez önünde toplandı.

‘DOLANDIRILDIK’

Kepenkleri kapalı olan ödeme merkeziyle karşılaşan bir mahalleli, “Dolandırıldık. Ben kendimi bildim bileli ödemelerimi burada yapıyorum. Devrediyor bu arkadaş ondan sonra da bu hale geldi. Bir kadın ağlıyordu. ‘200 lirayı bir daha nasıl ödeyeceğim?’ diyordu. Benim gücüm var ödeyeceğim ama bu kadar insan ne yapsın” diye sordu.

‘BUNUN HESABINI KİME SORACAĞIZ’

Bir başka mağdur ise, “Ben iki hafta önce faturalarımı ödedim Bana elektrikçi, ‘Bu faturanız ödenmedi’ dedi. Yıllardır burada ödeme yapıyoruz. 3 bin 200 lira ödeme yaptım . Buraya geldik gördük ki kapatıp gitmiş. Bunun hesabını kime soracağız. Sabah geldiğimde 20-30 kişi vardı; şimdi de var. Mağdur bir başka vatandaş ise, ” İki gün önce mesaj geldi ‘ Elektriğiniz 5 gün içinde kesilecek’ diye. Olacak şey değil dedim. Buraya baktım beyefendi buradaydı. Bilgisayara baktım geri geldim 10 dakika içinde kayboldu gitti Cumartesi günü. Cumartesi’den beri mağduruz ” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan beklenen İstanbul depremi uyarısı! “Süre dolmak üzere, dolmadan da kırılabilir”