Bu nasıl vicdansızlık! Kaldırımda oturan çocuğun yüzüne biber gazı sıkıp kaçtı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 10:01 am - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 3:38 pm

Bursa’da bisikletli bir kişi 9 yaşındaki çocuğun yüzüne biber gazı sıkıp kaçtı. Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda saldırgan Veysel İ. yakalandı.

Bursa’da henüz kimliği belirlenemeyen bisikletli bir saldırgan, kaldırımda arkadaşıyla birlikte oturan 9 yaşındaki çocuğun yüzüne biber gazı sıkıp kaçtı. Acı içinde kalan küçük çocuk hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olayın görüntüleri çocuğun ailesinin şikayetçi olması üzerine, çevredeki güvenlik kameraları incelendikten sonra ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası olayın kısa sürede infial yaratmasının ardından çocuğun Trabzonspor Futbol Okulu’nda öğrenci olduğu ortaya çıktı. Bordo mavili taraftarlar ‘Yakalayın şu adamı’ paylaşımları yaparak kulübü mesaj yağmuruna tuttu.

Üzerindeki Trabzonspor forması ile dikkat çeken 9 yaşındaki taraftarın uğradığı saldırı sonrası bordo mavili kulüpten açıklama geldi.

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Bursa’da henüz kimliği belirlenemeyen kişi tarafından Trabzonspor Futbol Okulu öğrencisine hakaret edilerek yüzüne biber gazı sıkıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bursa’da henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs 9 yaşındaki Trabzonspor Futbol Okulu mensubu öğrencimize önce hakaret edip, sonra da yüzüne biber gazı sıkarak asla kabul edilemez bir saldırı gerçekleştirmiştir. Biber gazının etkisinden ötürü hastanede tedavi gören taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın bir an önce yakalanarak gereken cezayı alması için konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

POLİS SALDIRGANI YAKALADI

Sosyal medyada infiale yol açan olayın ardından polis ekipleri saldırganı yakalamak için çalışmalarını sıklaştırdı. Saldırganın Veysel İ. olduğunu belirleyen ekipler şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

SALDIRIYA UĞRAYAN ÇOCUK: SEN TRABZONLU MUSUN DEDİ GÖZÜME BİBER GAZI SIKTI

Yaşadığı olayı anlatan 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat, “29 Ekim’i kutladıktan sonra maça gitmiştik. Maçtan sonra eve dönüyorduk. Kapının önünde dondurma yiyorduk. Birkaç dakika sonra aşağıdan bir tane bisikletli adam geldi. Cebinden biber gazı çıkardı. ‘Sen Trabzonlu musun’ dedi, ‘evet’ dedim. ‘Trabzonspor eziktir’ dedi, gözüme biber gazı sıktı. O adam yüzünden hastanelik oldum” dedi.

AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Camdan oğlunun çığlık sesine çıktığını belirten anne Sonay Bolat, “1-2 dakikalığına yanlarından ayrılmıştım, camdan çığlık seslerine çıktım. Yanlarına indiğimde bana anlattı ama mantığım hiçbir şekilde almadı. Komşularımız sağ olsun sularla gözlerini yıkamışlar. Ambulans geldi, hastaneye kaldırdık. Küçücük çocuğun tansiyonu 18’e çıktı. Çocuğuma bir şey olacak diye çok korktum. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sabah hastaneden geldik, karakola gittik. Çocuk şubede avukat eşliğinde ifadesini verdi. Hastaneye tekrar geri döndük, adli tıpta muayenesi yapıldı. Çocukta yoruldu biz de yorulduk, keşke olmasaydı” diye konuştu.

“DÜN SOKAKTA OYNAMAK İSTEDİ, GÖZÜMÜN İÇİNE BAKTI”

Çocuğunun sokakta oyun oynamasına devam edeceğini söyleyen Bolat, “Çocuğumun hayat standartlarını kısıtlamayacağım. O yine sokakta oyun oynayacak. Ben neden korkayım bunu yapan korksun. Bunu yapmaya teşebbüs edecek insanlar korksun. Küçücük çocuğa yapmışlar, bunu yetişkine bile yapmasınlar. Ben ve çocuğum bu olaydan çok etkilendik, herkes başka bir şey düşünürken ben pedagog bulmaya çalıştım. Dün sokakta oynamak istedi, gözümün içine baktı” dedi.

14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğa motosikletle silahlı saldırı