Bu kez Selvi Kılıçdaroğlu mutfakta kamera karşısına geçti

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 11:03 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 11:08 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, mutfağından seslendi. Selvi Kılıçdaroğlu, yetersiz beslenen ve yatağa aç giren çocuklar için sonuna kadar mücadele edeceğine açıkladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından video paylaştı. Selvi Kılıçdaroğlu, çok kez evinin mutfağından video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu’na atıf yaparak, “bugün artık mutfağa ben el koydum” dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu, videoda açlık çeken çocuklara dikkat çekti. Her üç çocuktan birinin yatağa aç girdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Karnını doyuran da, doyuramayan da aslında yeterince beslenemiyor. Her 10 çocuktan 6’sı her gün makarna ve ekmek yiyerek karnını doyuruyor” ifadelerini kullandı.  Selvi Kılıçdaroğlu, çocukların çektiği açlığı ve yetersiz beslenmeyi bitireceğine söz verdi. Kılıçdaroğlu videoda şunları ifade etti:

“Bu mutfak neredeyse gün aşırı yayın yapıldı. Kemal Bey her mutfağa geldiğinde eyvah yine yayın başlayacak diyordum ve ne zaman yapacağı da belli olmuyordu.

“BE DA BENİM SİZE SÖZÜM OLSUN”

Ama bugün artık mutfağa ben el koydum. Biraz Kemal Bey bekleyecek. Bu işin esprisiydi. Bir de konuşmamız gereken zor şeyler var. Bu ülkede her üç çocuktan birini vuran açlık gibi. Bu çocuklar günü aç geçiriyor, yatağa aç giriyor. Karnını doyuran da, doyuramayan da aslında yeterince beslenemiyor.

Her 10 çocuktan 6’sı her gün makarna ve ekmek yiyerek karnını doyuruyor. Ben hem babaaane hem anneanneyim. Onlara her baktığımda ülkedeki tüm çocukları görüyorum. Torunlarım için ne istiyorsam ülkedeki tüm çocuklar için istiyorum. Hepsi bizim çocuklarımız.

Hepsi geleceğimiz. Bu ülkede her çocuğun karnı olması gerektiği gibi doyana kadar her çocuk yeterli beslenene kadar var gücümle çalışacağım. Bu da benim size sözüm olsun”

 

Kılıçdaroğlu: Bazı kanallar çalınan 418 milyarı anlattığım kısa filmleri yayınlamayı reddetti