Britanya’yı karıştıran ‘tuzlu çay’ tartışmasına İlber Ortaylı da katıldı

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 1:25 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi 1:25 pm

Amerikalı bir profesörün, mükemmel bir çay demlemek için bir tutam tuz kullanılması gerektiğini öne sürmesi Britanya’yı karıştırırken ünlü tarihçi İlber Ortaylı da konuya dahil oldu.

ABD’li Kimya Profesörü Michelle Francl, “Demlenmiş Çayın Kimyası” adlı kitabının tanıtımı için yaptığı basın açıklamalarında “mükemmel demleme” için çaya tuz atılmasını önerdi. Konu Britanya’da gündem olurken iki ülke arasında ‘resmi’ atışma da oldu.

Londra’daki ABD büyükelçiliği tartışmalardan sonra esprili bir dille resmi bir açıklama yapmış ve ‘tuzlu çay fikrinin ABD’nin resmi politikası olmadığını’ söylemişti. ABD’nin esprili açıklamasına İngiliz hükümetinden yanıt gelmiş “Özel ilişkilerimizden memnuniyet duyuyoruz ancak aynı fikirde değiliz. Çay, yalnızca çaydanlıkta yapılır.” ifadeleri kullanılmıştı.

“İNGİLİZLERLE ÇAY KONUŞACAK EN SON KİŞİLER AMERİKALILARDIR”

NTV‘nin haberine göre Ortaylı da bu tartışmaya dahil oldu ve şöyle dedi:

“Amerika’dan çayın nasıl içileceğini öğrenecek değiliz. Amerikalılar çay bilmez, kahve bilmez. Kimya profesörü de olsa fark etmez. Çay keyif gıdasıdır. Ben de severim ve şeker bile atmadan içerim. Tuzlu çay vardır, eskiden beri yapanlar var. Ama şekerli çay kadar zararlıdır. İngilizler çay işini bilir. İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır.”

AKP’nin kalesinde simit ve poğaçaya dev zam!

Kaynak: TELE1