BOTAŞ’tan dolandırıcılık uyarısı: Recep Tayyip Erdoğan’ı kullanıyorlar

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 12:17 pm

BOTAŞ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ses ve görüntülerinin yapay zeka ile kullanılarak insanların dolandırıldığı uyarısında bulundu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ), kurumun logosu ve adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hem eski hem yeni yöneticilerin sesi ve görüntüleri kullanılarak hisse satışı yapıldığına dair sahre içerikler üretilerek dolandırıcılık yapıldığı belirtildi.

“İÇERİKLER TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR”

BOTAŞ’ın sosyal medya hesabından yapılan ve herhangi bir yatırım planının olmadığı belirtilen açıklama şu ifadeler yer aldı:

Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ile birlikte

KURULUŞUMUZUN ADI, LOGOSU VE GÖRSELLERİ kullanılarak “yatırım fırsatı” adı altında BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİ ile karşılaşılmaktadır.

Yapay zekâ marifeti ile birçok haber kanalı ile resmi kurumun internet sayfalarının birebir kopyası oluşturularak ve inandırıcılığı artırmak amacıyla Kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinin isim ve görsellerinin de kullanıldığı bu içerikler tamamen gerçek dışıdır.

BOTAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Resmî web adresi “http://botas.gov.tr” olan Kuruluşumuzun herhangi bir HİSSE SATIŞI ya da vatandaşlarımızın doğrudan katılabileceği bir YATIRIM PLANI kesinlikle SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli tüm yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, VATANDAŞLARIMIZIN bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine İTİBAR ETMEMESİ hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Erdoğan’ın sesini taklitle üst düzey yöneticileri dolandıran tanıdık çıktı!