BOTAŞ, Eylül ayı doğal gaz toptan satış tarifesini açıkladı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 12:08 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 12:08 am

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, “Kuruluşumuz tarafından 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır” denildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, 2023 Yılı Eylül Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi’ni açıkladı. Açıklamada fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kuruluşumuzun doğalgaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede berlirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.”

Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz borçları siliniyor! Başvuru süresi uzatıldı