Boston Dynamics , Atlas robotunun çarpıcı çevikliğini ve becerisini gösterdi

Yayın tarihi: 20 Ocak 2023 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 2:37 pm

Bu sefer, insansı makine, yalnızca roboparkour güçlerini kullanarak bir alet çantasını bir iskelenin tepesine teslim etti. Videoda Atlas, alet çantasını almaya gitmeden önce şaşırtıcı miktarda bir performans sergiliyor.

Atlas, büyük bir boşluğa tahta bir kalas alıyor ve yerleştiriyor. Oradan, bir dizi merdivene tırmanmak, söz konusu tahta üzerinde denge kurmak, birkaç çıkıntıdan yukarı zıplamak, geri dönmek için yerinde zıplamak ve çantayı yukarıdaki platforma taşımak gibi görevler yapıyor. Boston Dynamics uzun süredir Atlas robot ile gündemde ve şimdi yeni görseller de gelmeye başladı.

Atlas

 

Atlas kontrol ekibinden bir yazılım mühendisi olan Robin Deits: Parkour, bizi robotun fiziksel sınırlarını zorluyor.  Buna ek olarak dans hareketleri de  tüm vücut hareketinin ne kadar hassas olabileceğini de gösteriyor.  Şimdi,  bizi bu bilgiyi alıp hayata nasıl yorumlayabileceğimize bakmamız gerekiyor.  Atlas projesinde önemli olan ise, Robot’a öğrettiğimiz  hiçbirşeyi unutmaması.  Bu özellikler kesinlikle küçümsenmemeli. Bunların hiçbiri  basit hareketler değiller. Hatırlarsanız,  2015’te robotlar hâlâ o kadar hantaldı ki, onların yere düştüğünü sürekli gördük. Bu sebeple daha fazla çalışma ile beraber  yapay zekanın özellikle robotlara entegre edilmesi oldukça güzel bir hamle olduğunu söyledi.

Telegram kullanıcı sayısı rekor kırdı: Herkesin gözü burda