Boşanma davasında avukat tutmak zorunlu mudur?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 7:57 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 3:15 pm

Türk Medeni Kanunu’nda, belirli bir tanımı olmasa da boşanma avukatı, başta boşanma davaları olmak üzere aile hukukuna ilişkin davalar ve işleyişlerde uzmanlaşmış olan ya da çalışmalarını bu alanlarda yoğunlaştırmış olan avukatı ifade etmektedir. Boşanma avukatı, aile hukuku uyuşmazlıkları ile ilgilenen ve bunlara ilişkin hukuki işlemleri yapmaya yetkilendirilmiş dava vekiline halk arasında verilen isimdir. Boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu olmamakla birlikte boşanma sürecinin karmaşık olması sebebiyle aşağıda boşanma avukatı seçilirken nelere dikkat edileceği açıklanmıştır.

BOŞANMA AVUKATININ BAKABİLECEĞİ DAVALAR

Aile Hukuku kapsamındaki tüm davalar Ankara boşanma avukatının bakabileceği davalar arasındadır bu davaları sıralamak ve kısaca açıklamak gerekirse:

*Anlaşmalı Boşanma Davası

*Şiddetli Geçimsizlik Nedeniyle Boşanma Davası

*Maddi ve Manevi Tazminat Davası

*Mal Paylaşımı ve Mal Rejiminin Tasfiyesi Davası

*Velayet Davası

*Nafaka Davası

*Aile Konutu Şerhi Konulması Davası

ANKARA BOŞANMA AVUKATI SEÇİMİ

1. Adım: Ne ile karşılaşacağınızı bilin

2. Adım: Uzmanlık ve Deneyim Araştırması Yapın

3. Adım: İlk Görüşmeleri Önceden Planlayın

4. Adım: Ankara Boşanma Avukatı Ücretlerini Anlayın

5. Adım: İşbirliği ve İletişim

6. Adım: En Doğru Ankara Boşanma Avukatını Seçmek

ANKARA BOŞANMA DAVASI HARÇ VE MASRAFLARI

Boşanma davası harçları her sene değişkenlik göstermektedirler. Bu harçlar maktu (sabit) harçlardandır. 2023 yılı harçlarına göre mahkemeye ödenmesi gereken boşanma davasının, maddi ve manevi tazminat davasının, nafaka ve velayet taleplerinin tümü için geçerli olup harç, avans ve masrafları için takriben 2500 TL civarında ödenmesi gerekmektedir.

ANKARA BOŞANMA AVUKATI

Boşanma süreci, bireylerin en karmaşık ve psikolojik olarak zayıf olduğu dönemlerinden biri olabilmekte ve bireyler için en uygun Ankara boşanma avukatını bulmak, bu süreci daha az stresli ve çok daha başarılı hale getirebilir. Ancak hukuk sistemimizde, avukatların belirli bir alanda en iyi olduğunu belirleyen bir yol, yöntem veya yetkili karar mercii olmadığından, avukatları sınıflandırmak ya da onlar arasında hiyerarşik, statüsel bir ayrıma gitmek mümkün değildir.

ANKARA BOŞANMA AVUKATINA NASIL ULAŞILABİLİR?

Baro Levhası üzerinden avukatların iletişim bilgilerine ulaşabilmekte olup boşanma konusunda uzman Akademik Hukuk & Danışmanlık bilgilerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ANKARA BOŞANMA AVUKATI İÇİN AKADEMİK HUKUK & DANIŞMANLIK

Ankara boşanma avukatı olarak bahsedilen konularda uzman olan Akademik Hukuk & Danışmanlık avukatları için İletişim Bilgilerine tıklayarak bizi arayabilirsiniz. Bununla birlikte ofise gelmeden ankara boşanma avukatı ile istediğiniz yerden görüntülü ve farklı şekilde iletişim kurmak ve bilgi almak için Online Danışmanlık Sisteminden randevu alabilirsiniz.

Kaynak: TELE1