Boşanma aşamasındaki eşini rehin alıp arkadaşını tabancayla vuran erkeğe 35 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 2:46 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 2:48 pm

İstanbul Esenler’de İ.H.G. isimli erkek boşanma aşamasındaki eşini iş yerinde darbederek rehin aldı. Erkek, ruhsatsız tabancasıyla eşinin iş arkadaşına iki el ateş ederek yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan erkeğin 35 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Esenler’de geçtiğimiz yıl Y.D isimli kadın iş yerinde, boşanma aşamasında olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi İ.H.D. tarafından darbedilerek rehin alındı. İddialara göre erkek, eşinin iş arkadaşını silahla iki el vurduktan sonra eşini vurmak istedi. Silahın tutukluk yapmasının ardından eşini darbederek başına silah dayayan erkek, ‘Seni daha önce öldürmem gerekiyordu. Şahadet getir, seni öldüreceğim. Akıllı ol tek kurşun var” dedi.

Tutuklu olarak Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan erkek, “Uzaklaştırma kararına rağmen eski eşim görüşmek için beni aramıştı. O dönem tehditler alıyordum. Savcılığa şikâyette bulunmuştum. Kendimi korumak amacıyla silah taşıyordum. Tehditleri eski eşimin ailesinden geldiğini düşündüğüm için, olay günü bu konuyu konuşmaya gittim. Olay günü Y.D ile en ufak bir sorunumuz yoktu. Vardığımda elimde silah yoktu.  Y.D’nin arkadaşı bana hakaret edince sinirlendim, gözüm döndü. Bir buçuk metre mesafeden yere doğru ateş ettim. Raporlarda mesafe bellidir. İsabet alan yerler hayati değil. Öldürme kastım yoktu” dedi.

22 YILDAN 35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık İ.H.D’nin boşanma aşamasındaki eşi Y.D. ve arkadaşı müşteki M.Ç’ye karşı ‘Eşini öldürmeye teşebbüs etme’ ve ‘Kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçlarından toplam 22 yıldan 35 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

 

Sokak ortasında kadına şiddet!