Boru hattı zarar gördü, koca kent susuz kaldı

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:00 am

Düzce’de kent merkezine içme suyu taşıyan ana boru hattının heyelan nedeniyle zarar görmesiyle kente en az iki gün su verilemedi.

Düzce’de 8 Temmuz tarihinde meydana gelen sel nedeniyle birçok mahalle sular altında kaldı. Aşırı yağış nedeniyle kentin bazı noktalarında heyelanlar da meydana geldi. Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, kente içme suyu ulaştıran ana isale hattı da heyelanlarda zarar gördü. Uzun bir süre kent merkezine içme suyu ulaştırılamadı.

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı da olan AKP’li Faruk Özlü’nün yönettiği Düzce Belediyesi tarafından 9 Temmuz’da yapılan açıklamada, “Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede heyelan meydana gelmiştir. Heyelan nedeni ile tesisimize su alınamamaktadır” denildi.

Belediyenin 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada ise “Kuvvetli yağışların ardından heyelan meydana gelen Uğur Suyu bölgesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Ana regülatörün temizliği, açığa çıkan boruların gömleklenmesi ve geçtiğimiz yıl Beyköy’de oluşturduğumuz su alma yapısının temizlik çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.