Bora Gezmiş: Deniz Gezmiş yaşasaydı kendisine en yakın kazanacak adaya oy verirdi

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 8:40 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 8:40 am

Türkiye’de devrimci hareketin sembol ismi, 68 kuşağının öncülerinden Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuştu. Bora Gezmiş, “Deniz Gezmiş yaşasaydı kendisine en yakın kazanacak adaya oy verirdi” dedi.

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş yaklaşan yerel seçimlere dair konuştu. Deniz Gezmiş’in gerçekçi biri olduğunu ifade eden Bora Gezmiş, “Deniz Gezmiş yaşasaydı, kendisine en yakın kazanacak adaya oy verirdi” dedi.

Mevcut hükümetin, Milliyetçi Cephe hükümetlerinden daha baskıcı olduğunu belirten Bora Gezmiş, 31 Mart seçimlerinin önemli olduğunu ve Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda önlerinde hiçbir engel olmayacağını söyledi.

“YEREL YÖNETİMLERİ DE ELE GEÇİRİRLERSE ÖNLERİNDE HİÇBİR ENGEL KALMAYACAK”

Bora Gezmiş, “Ben o günleri de yaşadık, onlardan daha baskıcı bir hükümet milliyetçi cephe döneminde bile bu kadar baskıcı değildi. Siyasi iktidar olarak hükümetteler, bir de yerel yönetimleri de ele geçirilirse önlerinde hiçbir engel kalmayacak” diye ekledi.

“İMAMOĞLU KAZANIRSA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KARŞISINA KİMSE ÇIKAMAZ”

İstanbul seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bora Gezmiş, “İstanbul demek Türkiye demek, Ekrem İmamoğlu ve CHP kazanırsa hiç bu kadar baskıcı bir rejim olmaz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazanırsa, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminde karşısına kimse çıkamaz. Herkes geleceğini Türkiye’yi düşünüp ona göre oy kullanmalı. Bu çok önemli, özellikle İstanbul çok önemli.”

ANKA

Deniz Gezmiş 77 yaşında!

Kaynak: AA