Boğaziçi’nde basına kalkan, öğrenciye kelepçe

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 12:34 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:03 am

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, kayyum atanan rektör Naci İnci’ye karşı yapılan protestolarda tutuklanan 2 öğrenci için bir araya geldi. Açıklama yapmak isteyenler gözaltına alındı, basının da çekim yapması engellendi.

Üniversite öğrencileri ve akademisyenleri, Güney Kampüs’te gerçekleştirdikleri yürüyüşte gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklaması yapmak isteyen öğrenci ve akademisyenler üniversitenin giriş kapısında polis engeliyle karşılaştı.

 

 

POLİS, BASIN MENSUPLARINA DA MÜDAHALE ETTİ!

Öğrencilerin basın açıklaması yapmasına izin vermeyerek yaka paça gözaltına alan polis, basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi. TELE 1 Kameramanı Umutcan Yitük, yayın yaptığı esnada polis tarafından yere düşürüldü. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki durumu aktaran TELE 1 Muhabiri Engin Açar, üniversitenin polis ablukası altında olduğunu bildirdi. Açar, polislerin basın mensuplarına “Sizi süpürürüz” diyerek görüntü almasını engellediğini belirtti.

Polis, KRT Muhabiri Hüda Aslan’ın da yayınına müdahale ederek görüntü almasını da engelledi.

 

 

ERDOĞAN’IN TALİMATI SONRASI İKİ ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” sözlerinin ardından üniversiteye kayyum olarak atanan Naci İnci’ye karşı yapılan protestolarda birçok öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden Berke Gök ve Caner Perit Özer hakkında tutuklama kararı verildi.

Erdoğan, Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı