Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmayan Üstün Ergüder: Amblemimin emekli olduğunu söylediler

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 8:16 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 8:16 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmayan, üniversitenin ilk seçilmiş rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder yaşananları anlattı. Ergüder, “Amblemimin emekli olduğunu söylediler, almadılar içeri” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin seçilmiş ilk rektörü olan, bu görevi  1992-2000 yılları arasında üstlenen ve 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde geçiren Prof. Dr. Üstün Ergüder, Boğaziçi Üniversitesine alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder okula alınmadı

T24’te yer alan habere göre, yaşadığı olayla ilgili konuşan Prof. Ergüder, “Amblemimin emekli olduğunu söylediler, almadılar içeri. Eski rektör olduğumu söyledim ama elimde kart vs. yoktu, sadece arabamda amblem vardı. Beni eskiden hep tanırlardı ama kapıdaki kişi yeni bir arkadaştı sanırım. Sonra Rektör’e WhatsApp’tan mesaj attım, kendisi özür diledi” dedi.

Prof. Ergüder, Boğaziçi Üniversitesi’ne daha önce de pek çok akademisyenin alınmadığının hatırlatılması üzerine, “Ben 25 yıl oldu oradan ayrılalı, hocaların alınmadığını duyuyorum ama durum nedir bilemiyorum. Rektör böyle bir hadise olduğu için üzgün olduğunu söyledi. Benim için telefon etmesi iyi bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1