Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 21 kişi daha serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 5:03 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 8:27 pm

Boğaziçi eylemleri sonrasında gözaltına alınan 21 kişi  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak atamasının ardından düzenlenen protestolara ilişkin gözaltına alınanlardan 21 kişi adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 21 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçi öğrencileri seçim sandığı kurdu

“ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALDIK”

Serbest bırakılan bir öğrenci, gözatında maruz kaldıkları kötü muameleyi ve çıplak aramayı şöyle anlattı:

“Gençlik, toplumsal mücadelenin en dinamik gücüdür ve onlar bu ilerici gücü bastırmak istiyorlar. Bizi çok basit bir şekilde ifadeye çağırabilecekken sabahın erken saatlerinde özel hareketle kafamızı yere bastırarak evimizi basarak uyandırarak zorla gözaltına aldılar. Daha dün çıplak aramanın olmadığını söylüyorlardı ben dahil olmak üzere birçok arkadaşım rızamız alınmadan çıplak aramaya maruz kaldık. Bizleri bugün gözaltına almışlar olabilirler ama bizler bu toplumun aydın ve devrimci yüzüyüz. Devrimci gençlik yargılanamaz. Bizler yenilmeyeceğiz, zafere ulaşacağız.”

Dün adliyeye çıkarılan 24 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde ‘Üniversitemizde kayyım rektör istemiyoruz’ başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan öğrencilerden ‘2911 sayılı Kanun’a muhalefet’ ve ‘görevli memura mukavemet’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 45 kişiden 21’inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 21 kişi sağlık kontrolünün ardından bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

Öte yandan 5 Ocak’ta gözaltına alınan 24 kişi de dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 2’sinin tutuklanması talep edilmiş ve reddedilmişti. Öğrencilerin 24’ü de serbest bırakılmıştı.

Erdoğan, “Kaftancıoğlu militan” dedi, Boğaziçi protestolarını hedef aldı

Boğaziçi öğrencileri Melih Bulu’ya karşı Türkçe ve Kürtçe rap şarkı besteledi

Öğrencilerden Erdoğan’a ‘terörist’ yanıtı