BM’den ‘Gazze’ açıklaması! 2 milyon insanın hayatı tehlikede

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 4:46 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 4:46 pm

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, Gazze’deki su sıkıntısı nedeniyle 2 milyon insanın hayatının tehlikede olduğu kaydedildi.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Phillippe Lazzarini, Gazze Şeridi’ndeki durumu “ölüm kalım meselesi” olarak nitelendirerek, “Bu bir ölüm kalım meselesi haline geldi. Bu bir zorunluluk; 2 milyon insana su sağlamak için Gazze’ye hemen yakıt ulaştırılması gerekiyor. Gazze Şeridi’nde su tesislerinin ve şebeke suyunun çalışmaması nedeniyle temiz su tükeniyor. İnsanlar artık kuyulardan kirli su kullanmak zorunda kalıyor ve bu da suyla bulaşan hastalık riskini arttırıyor. Gazze’de 11 Ekim’den bu yana devam eden elektrik kesintisi de su tedarikini etkiliyor” dedi.

Lazzarini, “Su artık geriye kalan son yaşam hattı. Gazze’ye hemen yakıt taşımamız gerekiyor. İnsanların güvenli içme suyuna ulaşmasının tek yolu yakıt. Aksi takdirde, aralarında küçük çocuklar, yaşlılar ve kadınların da bulunduğu insanlar şiddetli susuzluktan ölmeye başlayacak. İnsani yardım üzerindeki kuşatmanın derhal kaldırılması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

BM’den Gazze için “kalıcı çözüm” vurgusu!