Bitcoin kullanıcıları zarar etmekten kne zaman kurtulacaklar

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 12:39 pm

Bitcoin kullanıcıları zarar etmeye uzun bir süredir devam ediyor. Böyle bir zararın oluşmasının en büyük nedeni ise devam eden düşüşlerdi.

Kripto para birimleri ne yazık ki her geçen gün daha fazla düşüş yaşıyor. Analistlerin bir bölümü bu düşüşlerin biraz daha devam edeceğini tahmin ediyordu. Hatta geçtiğimiz günlerde Tesla gibi markalar Bitcoin ile ticaret yapmaya başladı. Aynı zamanda elektrikli otomotiv devi Bitcoin alarak sakladı.

Kripto para yatırımcıları yükselen grafikleri görünce iştahları açıldı. Sonuç olarak devasa miktarda yatırım dijital varlıklara aktı. Özellikle Bitcoin en fazla yatırım alan kripto paralar içerisinde yer alıyor. 13 Nisan 2020 tarihinde 63 bin dolar seviyesine gelen ve bir süre buralarda tutunmayı başaran Bitcoin ne yazık ki hemen ardından 700 bin yatırımcıya aylarca zarar ettirdi.

Bitcoin kullanıcıları zarar etmeye uzun bir süredir devam ediyor. Böyle bir zararın oluşmasının en büyük nedeni ise devam eden düşüşlerdi. 

Yatırımcılar 33 bin dolar seviyelerinde 500 bin civarında Bitcoin satın aldı. Elbette yatırımcıların temel hedefleri Bitcoin gibi bir kripto paranın hızlı bir şekilde 100 bin dolar yolculuğuna başlamasıydı. Böylece çok ciddi bir kar elde etmeyi umdular.

 

IntoTheBlock verilerine bakacak olursak 3,5 milyona fazla Bitcoin adresi zarar etti. Ayrıca 1,7 milyon Bitcoin adresi kar aldı. Burada büyük bir dengesizlik olduğu rahatlıkla görülebiliyor. Özellikle şu dönemlerde 32,900 dolar seviyelerini test eden Bitcoin yeni yeni 33,800 seviyelerine kadar yükseldi.

Bitcoin alım bölgesi neresi: Diplerde kaybolmayın

Bitcoin eğer 33 bin dolar seviyesine tutunarak 40 bin dolar yolculuğuna başlarsa yeniden boğaz sezonuna dönüşte teyidi alınmış olur. Tüm gözler şu anda kripto paranın yaklaşık olarak 1 hafta boyunca geleceği seviyelerde.