Bisikleti ters binerek süren vatandaş: Nasreddin Hoca’dan ilham aldım

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 12:21 pm

Bisikleti ters binerek süren Yusuf Güler, İHA’ya konuştu. Bisiklet sürmeyi 6 yaşında öğrendiğini söyleyen Güler, “İlham kaynağım Nasreddin Hoca oldu” dedi.

Bisikleti ters sürdüğü sırada çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Yusuf Güler isimli vatandaş, İHA muhabirine konuştu. Hayatındaki birçok şeyin ters gittiğini belirten Güler, bisikleti Nasreddin Hoca’dan ilham alarak ters sürdüğünü söyledi. Güler, “Madem her işim ters gidiyor, bisikletim de ters gitsin” dedi.

“EŞEĞE TERS BİNME HİKÂYESİ GÖZÜMDE CANLANDI”

Çocukluğunda Türk mizah ustası Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binme hikayesinden esinlenerek bisiklete ters binmeye başladığını söyleyen Güler, “Bisiklet sürmeyi 5 yaşında kuzenimin bisikletiyle öğrendim. 6 yaşımda da Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binme hikâyesi gözümün önünde canlandığı için acaba ben de ters sürebilir miyim diye düşündüm. 6 yaşımda da bisikleti ters sürmeyi öğrendim. İlham kaynağım Nasreddin Hoca oldu” şeklinde konuştu.

“HAYATIMDA DA HER ŞEY TERS GİTTİ”

Bisikletini ters sürerek dikkat çekmek istediğini ifade eden Güler, “Hayata dair yaşamış olduğum olumsuzluklar, hayatımda her şeyin ters gitmesi, hiçbir işimin rast gitmemesi benim bu şekilde farkındalık hareketi başlatmama sebep oldu. Madem benim bisikleti ters sürebilme yeteneğim var, bundan sonra bisikleti ters süreceğim dedim. Madem her işim ters gidiyor, bisikletim de ters gitsin” şeklinde konuştu.

Bisiklet sürerken babasının tüfekli saldırısında öldü