Bir zam dalgası da yurtlara geliyor! Yüzde 50 artış bekleniyor

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 6:05 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 12:36 am

AKP iktidarının politikarı sebebiyle yurt ve kiralık ev ücretleri cep yakıyor. Özellikle büyükşehirlerdeki öğrenciler kalacak yer bulsa bile fahiş kira ücretleri ödüyor. Özel yurtlara 2023-2024 döneminde yüzde 50-54 oranında zam beklendiği söylendi. 

Özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıklandı. Özel okullara gelen zammın ardından yurt fiyatları da merak konusuydu.

Bloomberght’nin haberine göre; Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan özel yurtlara özel okullara gelen zammın biraz altında asgari ücret artışıyla hemen hemen orantılı biz zam beklendiğini söyledi. Tuğrul Aslan, “2023’ün fiyatları tam olarak erken kayıt döneminde açıklanıyor. Ancak artışın çalışan maliyetleri kadar yani asgari ücret artışı kadar olacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatların üzerinde bir rakam olacağını zannetmiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

“AŞAĞI YUKARI YURT FİYATLARI BU RAKAMLARDA ŞEKİLLENECEK”

Tuğrul Arslan, “Geçen yıl 2 ya da 4 kişilik odaların yaklaşık fiyatları 7-8 bin TL bandında olacaktı. Çalışan ve yemek maliyetini hesaba katarsak aşağı yukarı yurt fiyatları bu rakamlar çerçevesinde şekillenecek” dedi.

2022 yılında özel yurtlardaki zam oranları yüzde 100’lere kadar yükselmişti. Bazı bölgelerde öğrenciler konaklayacak yurt bulamıyordu bulunan odalar ise cep yakıyordu. Öyle ki İstanbul’da bir öğrencinin yıllık yurt masrafı 140 bin TL’ye çıkıyordu. Türkiye’nin birçok ilinde ise yurt odalarının fiyatları ise ortalama 3 bin TL’den başlıyordu.

Kırmızı ete zam geliyor