Bir seçim indirimi de elektriğe

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 12:59 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 1:29 pm

Seçime doğru geri sayım devam ederken AKP, Nisan ayından itibaren elektrik ve sanayicilerin kullandığı doğalgazda indirim yapma kararı aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Seçime sayılı günler kala Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone gruplarında yüzde15, sanayicilerin kullandığı doğalgazda ise yüzde 20 indirime gidileceğini söyledi.

Erdoğan, “Nisan ayından itibaren tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

ÜÇ DÖNEM KURALI

Recep Tayyip Erdoğan, “üç dönem kuralı” gereği milletvekili listelerinde yeni isimlere yer vereceklerini belirterek listelerini 9 Nisan’da teslim edeceklerini söyledi.

Erdoğan, “9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle yeni isimler yer alacak, arkadaşlarımızın bir kısmı ile devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde bayrağı, onu aynı menzile taşımaya devam edecek bir başkasına devretmek kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

ADAY OLAN BAKANLAR İSTİFA ETMEYECEK

Milletvekili adayı olacak bakanlar hakknda da konuşan Erdoğan, “Bakanlarımız hizmetleri 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. Seçimleri kazandıktan sonra kabineden yeni isimlere görev vereceğiz” şeklinde konuştu.

Üç gün karanlıkta kalan Isparta’da elektrik şirketinden vatandaşa “50 TL” davası!