Bir polisin şehit olduğu çatışmada Anucur çetesinin parmağı mı var? TELE1 İstanbul Emniyeti’ne sordu

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 4:01 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 4:06 pm

Kağıthane’de polisin uyuşturucu satıcılarının kaldığı bir adrese düzenlediği operasyon sırasında çıkan çatışmanın altında Anucur çetesinin olduğu belirtilirken İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yapacağı açıklama bekleniyor.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde, gece saatlerinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen eve yapılan operasyonda polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada yaralanan iki polis memurundan Hakan Telli kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İstanbul’da uyuşturucu baskınında çatışma çıktı! 1 polis şehit oldu

İŞİN İÇİNDE ANUCUR ÇETESİ Mİ VAR?

Sosyal medyada @Kerim_Mudur isimli bir hesap tarafından çatışmada ölen çete üyelerinden birinin 2005 doğumlu Diyar Anucur olduğu iddia edildi. Aynı zamanda İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ölen kişinin isminin D.A olarak kodlanması da dikkat çekti.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“25.08.2023 tarihinde saat 01.55 sıralarında Kağıthane İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan bir adrese “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçu kapsamında gelen ihbarı değerlendirmek üzere olay yerine intikal eden ekibimize, ikamete giriş esnasında içeride bulunan şahıslar tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli Polis Memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A isimli şahıs ölü, O.A isimli şahıs yaralı G.D., K.T. ve A.A isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli Polis Memurlarımız, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış, Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.”

TELE1 EMNİYET’E SORDU

Tele1.com.tr de bu iddiayı İstanbul Emniyeti’ne sordu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada dosyada ‘gizlilik kararı’ olduğu aktarılırken konuyla ilgili şüphelilerin adliyeye sevkinin ardından açıklama yapılacağı bildirildi.

HALİÇ’TEKİ ÇATIŞMAYLA GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Söz konusu çetenin 2023’ün Ocak ayında Haliç Köprüsü üzerinde bir kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı çatışmanın taraflarından biri olduğu ortaya çıkmıştı. Tarafların Anucur ve Gündoğmuş çeteleri olduğu öğrenilen saldırıda 20 gün önce cezaevinden çıkan Cumali Aslan ölmüş, Doğukan K. isimli kişi ise yaralanmıştı. Daha sonra ise Doğukan K.’nin olaydan 2 hafta önce Emniyet’in Anucur, Gündoğmuş ve Daltonlar çetelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alındığı, hakkında ev hapsi kararı olduğu öğrenilmişti.

OLAYLARI SAYMAKLA BİTMİYOR: KAFE KURŞUNLANMASI, KUR’AN KURSU HOCASININ ÖLDÜRÜLMESİ…

Söz konusu çetelerin isimleri Eyüp ve Kağıthane’de çatışmalara da karışmıştı. 2 saat içerisinde iki kafeye saldırı düzenlenmiş, Anucurlar çetesinin düzenledği iddia edilen saldırılarda Mehmet Emin Kalkan öldürülmüştü. Saldırının sebebinin ‘uyuşturucu’ olduğu ileri sürülmüştü. Öldürülen Kalkan ise Gündoğmuş çetesi üyesiydi.

Gündoğmuş ve Daltonlar isimleriyle bilinen çeteler ise ‘intikam’ amaçlı Eyüpsultan’da bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda olayla hiçbir ilgisi olmayan Kur’an Kursu Hocası Ramazan Arslan hayatını kaybetmişti.

TUTUKLANMADILAR

Olayların ardından 25 şüpheli gözaltına alınmış ancak hiçbiri tutuklanmamış, bazıları hakkında ev hapsi uygulanmıştı.