Meclis’te personelden sonra HDP’li milletvekilinin de koronavirüs testi pozitif çıktı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2020 Cuma 12:52 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2020 Cuma 5:55 pm

Meclis’te HDP’li bir milletvekilinin koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Vekilin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilelri Meral Danış Bektaş ve Saruhan Oluç tarafından yapılan açıklamada, HDP grubunun bulunduğu katta bir personelin koronavirüse yakalanmasının ardından bir milletvekilinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyuruldu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

HDP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır.

Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir.

Bu konuda bulaşının artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz.”

MECLİS’TE VAKA SAYISI ARTIYOR

Günde 400 testin yapıldığı TBMM’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Meclis’te Covid-19 salgının başından bugüne kadar toplam 19 kişide virüs tespit edildiği biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Parti Grubu’nun bulunduğu yerdeki çay ocağının bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından kapatıldığını açıklamıştı.

TBMM’de koronavirüs alarmı: CHP Grubu alarm verdi

TBMM’de koronavirüs alarmı! 6 personelin testleri pozitif!

Ön seçimleri geçen Alexandria Ocasio-Cortez: Onların parası bir hareketi satın alamadı

Koronavirüs semptomları listesine 4 yeni madde daha eklendi