Bir emoji attı 56 bin 500 Euro’dan oldu

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 12:23 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 12:24 pm

Bir çiftçinin kullandığı yukarı parmak emojisi nedeniyle anlaşma yaptığı bir alıcısına 56 bin 500 Euro ödemek zorunda kaldı.

Kanadalı bir çiftçi, yanlış anlaşılan bir emoji yüzünden alıcısına 82 bin 200 Kanada doları (yaklaşık 56.500 Euro) ödemek zorunda kaldı.

South West Terminal şirketinin alıcısı, Mart 2021’de birkaç çiftçiye kısa mesaj gönderdi ve sonbaharda kile başına 17 Kanada dolarından (yaklaşık 25 kilogram) 86 ton keten almayı teklif etti. Swift Current, Saskatchewan’dan çiftçiyle temasa geçti ve alıcı telefonda bir sözleşme mesajı gönderdi. Çiftçi “başparmak yukarı” sembolünü gönderdi. Gönderdiği emoji sözleşmeyi kabul ettiği yönünde algılansa da çiftçi sadece bir sonraki tarihte konuşuruz demek istediğini iddia etti.

Fakat çiftçi düşük fiyattan keten vermek yerine fiyatlar yükseldikten sonra satışı gerçekleştirdi. Alıcı zarara uğradığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.  Mahkeme, alıcının yüksek fiyatlar nedeniyle zarara uğradığına karar verdi. Kararda, yaklaşık 82 bin 500 Kanada Doları zarara uğradığını ve çiftçinin bu tutarı ödemesi gerektiği yazıldı.

Mahkeme hakimi mesajla atılan yukarı parmak işaretini elektronik imza olarak kabul etti. Yargıç, bunun alışılmadık bir imza şekli olduğunu savundu.

Şirket yöneticisine 9 milyon liralık “şeftali” cezası