Bir ilde daha simit fiyatlarına zam! Yüzde 50 oranında artırıldı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 5:29 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 5:29 pm

Çanakkale’de unlu mamüllere zam yapıldı. Zamlı fiyat listesine göre, simit 6 liradan 9 liraya, kır pidesi 15 liradan 25 liraya yükseldi. Kol böreğinin kilo fiyatı ise 180 lira olarak belirlendi.

Çanakkale’de unlu mamül fiyatlarına zam kararı alındı. Buna göre, 6 liraya satılan simit yüzde 50 oranında zamla 9 liraya yükseldi.

6-8 liradan satılan poğaça 10-12 liraya, açma 16 liraya, kır pidesinin fiyatı da 25 liraya yükseldi. Ayrıca kol böreği ve su böreğinin kilosu 180 liraya çıktı.

Çanakkale’deki unlu mamullere gelen zamları sorduğumuz Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, girdi maliyetlerindeki ve asgari ücretteki artışa dikkat çekti.

Zamların ardından Cumhuriyet’e konuşan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, şunları söyledi:

“Bir çuval un, 350 liradan 700 liraya çıktı. Mazot 19 lira iken 26 lira oldu. Asgari ücret iki katından fazla yükseldi. Dolayısıyla esnaf arkadaşlarımız talep etti, biz de artışı uygun gördük. Ben oda başkanı olarak zam gelmesin, zamlı vermeyelim isterim. Ancak her gelen zam, esnaf arkadaşlarımıza eksi olarak yazıyor. Asgari ücrete zam gelince, zamlar da kendini gösterdi”

Bir ilde daha ekmek ve simit fiyatlarına zam!