Bir ilçenin daha afet bölgesi ilan edilmesi görüşülüyor

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:37 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:37 pm

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, Sariz ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili çalışıldığını açıkladı.

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, merkez üssü Kahramanmaraş ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Kayseri’nin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hasar tespit çalışması yapılan 2 bin 432 binadan 73’ünün ağır hasarlı olduğunun belirlendiğini açıklayan Şenol Esmer, Sarız ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili bir değerlendirme olduğunu ve bu konuda çalışıldığını söyledi.

Afet bölgelerinden Kayseri’ye yaklaşık 30 bin depremzede geldiğini söyleyen Esmer, bu kişilerin yurtlarda, kamu misafirhanelerinde, otellerde, okulların pansiyonlarında ve vatandaşların evlerinde misafir edildiğini belirtti.

10 ÇOCUĞUN KİMLİK KARTI YOK

Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada bu süreçte 60 çocuğun şehre getirildiğini belirten Esmer, şunları kaydetti:

“Bu çocuklardan aileleri gelenlere kendilerini teslim ettik. Bugün itibarıyla 42 çocuk hastanelerde yatmakta. Bunlardan 10’u isimsiz, kimlik kartları yok. Sosyal hizmetlere de 13 çocuk teslim edildi. Bu çocuklardan 6’sının aileleri geldi, onlara verildi. Kalan 7 çocuktan 2’si isimsiz, 5 çocuğun kimliği belli. Onlar devlet koruması altında. İleriki süreçte aileleriyle buluşmaları sağlanacak. Yine bölgeden 12 kadın, 264 ağır engelli vatandaşımız buraya nakledildi. Bunlar yaşlı düzeyde olan insanlar. Devletin ve özel sektörün ilgili bakımevlerine, merkezlerine bunların da yerleştirilmeleri yapıldı.”

Daha önce depremde performans analizinde 6 okulun durumunu masaya yatırdıklarını söyleyen Esmer, Daha önce boşalttıkları 3 okulla birlikte 9 okulu yıkacaklarını kaydetti.

TELE1’in gündeme getirdiği Elazığ 11’inci afet bölgesi ilan edildi