Bir günde üç genç doktor yaşamlarına son verdi

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 10:24 am - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 10:29 am

Adana’da Dr. Rümeysa Keleş, Adıyaman’da Dr. Eren Özkara ile Mersin’de genç bir doktorun yaşamlarına son verdiği açıklandı. 

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş, Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara ile Mersin’de genç bir doktor yaşamlarına son verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), önce iki genç doktorun ölümüne ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bugün iki genç meslektaşımızın yaşamlarına son verdiğini öğrendik. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş’i ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara‘yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

Erdoğan “Giderlerse gitsinler” demişti! Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısında Avrupa’da sonuncu

‘KISKACI KABUL ETMİYORUZ’

Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz! Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz!”

‘ÜZGÜNÜZ AMA ÖFKELİYİZ DE’

TTB daha sonra Mersin’de de genç bir hekimin yaşamına son verdiğini duyurdu. TTB’den yapılan açıklamada “Aynı gün içinde Mersin’de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiği bilgisine ulaştık. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Üzgünüz ama öfkeliyiz de! Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz!”

Hastanede skandal! Anestezi doktoru narkoz altındaki hastayı taciz etti