Hastanede skandal! Anestezi doktoru narkoz altındaki hastayı taciz etti

Yayın tarihi: 26 Eylül 2023 Salı 12:30 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2023 Salı 12:30 pm

Ankara’da bir kamu hastanesinde ameliyat olan Ayşe K., narkoz etkisi altındayken anestezi doktoru İsa Özüm K. tarafından taciz edildiğini iddia etti. Hakkında 18 yıl hapis istenen doktorun daha önce de cinsel saldırı teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.

Ankara’da bir kamu hastanesinde köprücük kemiği kırılan 38 yaşındaki Ayşe K, ameliyat masasına yattı. Geçirdiği ameliyatın ardından, hastaların anestezi etkisinden çıkması için bekletildiği odaya alındı.

Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’nun aktardığına göre, bu sırada bilinci açık olan ancak narkozun etkisiyle hareket edemeyen Ayşe K’nin yanına anestezi doktoru İsa Özüm K. gitti. İddiaya göre İsa Özüm K., kadın hastanın önce göğüslerine ardından cinsel bölgesine dokundu. Ayşe K., söz konusu durumu kendi tanıdığı sağlık görevlilerine anlattıktan sonra ameliyatla alakası olmayan bir durum olduğunu öğrenince şikayetçi oldu.

Ayşe K. ifadesinde, odaya gelen İsa Özüm K.’nin göğüslerini sıkıp bıraktığını, daha sonra iç çamaşırını sıyırarak cinsel bölgesine parmakla saldırıda bulunduğunu anlattı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Ayşe K, hasta odasına götürüldükten sonra kendine geldiğinde iç çamaşırımın iç kısmında eldiven pudrası da gördüğünü vurguladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında ifadesi alınan İsa Özüm K. ise Ayşe K’ye görevi dahilindeki işlemlerde bulunduğunu, narkozun etkisiyle kendisini suçladığını öne sürerek suçlamayı kabul etmedi.

18 YIL HAPİS İSTEMİ

İsa Özüm K. hakkında, ‘Kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıldan az olmamak şartlı hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Dosyaya konulan Görüntü İzleme Tutanağı’nda da olay detaylıca anlatıldı.

İLK DEĞİLMİŞ

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan İsa Özüm K, geçen yılın başlarında yine taciz suçlamasıyla gündeme gelmişti. Anestezi doktoru, burun ameliyatı olan G.K’yi ultrason çekme bahanesiyle taciz etmeye çalışmış ancak kadının bağırması üzerine odadan çıkmıştı. İsa Özüm K. hakkında cinsel saldırıya teşebbüste bulunduğu iddiasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Doktor, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz haziranda cezaevinden çıkmıştı.

Adana’da bir baba bebeğini taciz ettiğini öne sürdüğü yaşlı adamı darp etti