Binance’in CEO’su CZ suçlamaları kabul etti, kripto piyasası çakıldı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 9:53 am - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 9:53 am

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), ABD’de kara para aklamayla ilgili yasaları ihlal ettiğini itiraf ederek hükümetle anlaşmaya gitti.

Buna göre Binance, Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) ile yapılan anlaşma kapsamında 3,4 milyar dolar ve Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile yapılan anlaşma kapsamında 968 milyon dolarlık ceza ödeyecek. Binance’in ödeyeceği yaklaşık 4,3 milyar dolar, bugüne kadar verilen en büyük cezalardan birisi.

İSTİFA EDECEK

Binance CEO’su Zhao, anlaşma kapsamında istifa etmeyi ve 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Zhao, X hesabından yaptığı paylaşımda, hatalar yaptığını ve sorumluluk alması gerektiğini belirterek Binance ve kendisi için en doğrusu olacak şekilde şirketin CEO’luğundan ayrıldığını duyurdu.

“YENİ CEO RICHARD TENG”

Zhao, şirketin üst yöneticilerinden Richard Teng’in artık Binance CEO’su olarak görev yapacağını açıklayarak Teng’in 30 yılı aşkın finansal hizmetler ve düzenleme tecrübesiyle şirketin bir sonraki büyüme döneminde yönünü belirleyeceğini ifade etti.

PİYASA SERT DÜŞTÜ

Zhao’nun suçlamaları kabul etmesi sonrası zaten çok hassas olan kripto para piyasası sert bir şekilde çakıldı. son dönemdeki artışlar sonrası 37 bin 700 dolara kadar çıkan Bitcoin, haberin ardından 35 bin 600’e kadar düştü. Bitcoin şu anlarda 36 bin 500 dolar seviyesinde.

Binance’in ABD biriminden dolar kararı! İşlemler durduruldu

Kaynak: TELE1