Bilimi Ayağınıza Getiren Platform: Dusge

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 1:59 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:09 pm

Dünyayı Sana Getirdik sloganıyla birlikte bilim oluşumları arasında yerini alan  Dusge , büyük kitleleri bilimle buluşturmayı amaçlayan yenilikçi bir oluşum olarak yayın hayatına başladı.

Özellikle internetin yaygınlaşması günümüzde bilgiye ulaşmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda ciddi ölçüde bir bilgi kirliliğini de ortaya çıkardı. İşte Dusge tam da burada devreye giriyor, yorulmak bilmeyen editör/yazar ekibimiz ve sosyal medyada aktif takımımızla, her anlamda doğru bilgileri eğlenceli bir yolla aktarmayı hedefliyoruz!

Teknoloji ve bilim birbiriyle ayrılmayacak bir bütündür ve her ikisi de yeniliklere açık alanlardır. Bu sebeplerden ötürü bilgileri aktarmak amaçlı çalışan birçok kurum isteyerek veya istemeden yanlış bilgiler de sunabiliyor. Biz ise bu noktada güvenilir bir kaynak olarak anılmak için tüm içeriklerimizi, detaylı araştırmalar sonucunda oluşturuyor ve sizler için yayınlıyoruz.

Dusge olarak, kendimizi birçok bilim sitesinden ayıran bir mottoyu benimsiyoruz. Amacımız tamamen eğlenceli ve bilgi dolu içeriklerimizle merak uyandırmak ve bunu yaparken sizlere keşfetme deneyimini yaşatmak. Aslına bakarsanız ülkemizdeki en önemli problemlerden biri de bu. İnsanların çoğu keşfetmeyi ve öğrenmeyi sevmiyorlar ki bilim içerikleri okusunlar. Kısacası dusge, tam  da bu algıyı düzeltmek üzerine kurduğumuz bir web sitesi.

DUSGE OLARAK HANGİ KONULAR ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ?

Dusge olarak günü gününe araştırmalar yapıyoruz ve bilim, sağlık ve doğa hakkında birçok bilgiyi bir araya getirip sizlere sunuyoruz. Bunu yaparken başta da belirttiğimiz gibi “en doğru” bilgiyi verebilmek adına en güvenilir kaynaklardan araştırıp tüm bilgileri teyit ediyoruz. Uzman ve daha da önemlisi işini severek yapan ekibimizle en güncel konuları kendimize has tarzımızla sizlerle buluşturuyoruz.

Bilim ve teknoloji kategorileri adı altında birçok bilim insanının biyografisi, güncel bilimsel gelişmeler ve yürütülen çalışmalar hakkında içerikler sunuyoruz.

Sağlık ve kişisel gelişim kategorileri her ne kadar bilimle tam olarak içli dışlı olsa da biz farklı bir kategori olarak işlemeyi uygun bulduk. Bu alanda birçok fiziksel, ruhsal hastalıktan ve kişisel  elişim adına uzman önerilerinden oluşan çeşitli içerikler üretiyoruz.

Doğa ve keşfet kategorilerimiz ise daha geniş kapsamlı alanlara hitap eden içeriklerden oluşuyor. Burada birçok tarihi ve doğal yapıyı, günümüzde yaşayan ve nesli tükenmiş canlıları sizlerle  uluşturuyoruz. Aynı zamanda bunu yaparken nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili farkındalık oluşturmayı da amaçlıyoruz. Unutmayın, “Öğrenmeyi Asla Bırakma!”