Açıklamayı imzalamayan emekli Amiral Çetin: Belgenin tarihi değiştirilmiş, Yüce Türk Milleti ifadesi eklenmiş

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 10:40 am

104 emekli amiralin açıklamasında imzası bulunmayan Amiral Semih Çetin, kendisine gönderilen taslak bildiride “Yüce Türk Milletine” ifadesinin bulunmadığını ve bildirinin altındaki tarihin 6 Nisan 2021 olarak göründüğünü söyledi. Çetin, “Bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan’da basına sızdırıldı” dedi.

104 emekli amiralin yayımladığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklamasını imzalamayan Semih Çetin, metne son halinin verildiği WhatsApp grubunda yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Adliyeye sevk edilen 10 amiralin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı

“TASLAK METNİN BAŞINDA ‘BASIN DUYURUSU’ YAZIYORDU”

Çetin, duyuruyu okuduğunda metinde bir sorun görmediğini ancak farklı nedenlerle imza atmadığını söyleyen emekli Amiral Semih Çetin “Bana gönderilen metinde ‘Yüce Türk Milletine’ diye bir ifade de yoktu. Başında ‘basın duyurusu’ yazıyordu” diye konuştu.

“BAZI İSİMLERİN BALYOZ SÜRECİNDEKİ VEFASIZLIKLARI NEDENİYLE İMZALAMADIM”

Çetin, metni imzalamaması gerekçesini “Bildiri bana da geldi ancak bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım” sözleriyle açıkladı.

“4 DAKİKADA 104 AMİRALİN OYU NASIL ALINIR?”

Çetin “Bildiriyi imzalayan bir Amiralden aldığım bilgiye göre; dün akşam yayınladığım belgenin tarihi değiştirilmiş, Yüce Türk Milleti ifadesi eklenmiş hali 2250’de grupta son kez yayınlanmış, 4 dakika sonra da Veryansın TV’de yayınlanmış. 4 dakikada 104 amiralin onayı nasıl alınır.” açıklamasında bulundu.

Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Grubu silmedim. Böyle o kadar çok grup var ki temizlemezsem telefonun hafızası doluyor. Benimle yapılan yazışmalar duruyor. Merak etmeyin. Ayrıca gruptaki emekli amirallerin hepsinde var bu yazışmalar. Gözaltına alınanların yazışmaları da savcının elinde” dedi.

Celal Ülgen ilk kez TELE1’de duyurdu: Gözaltına alınan emekli amirallerden açıklama

Eski Donanma Komutanı’ndan ‘Montrö’ çıkışı: Tehlike var