Celal Ülgen ilk kez TELE1’de duyurdu: Gözaltına alınan emekli amirallerden açıklama

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 9:32 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 1:36 am

Hukukçu Celal Ülgen, Tele1’de yayınlanan Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında gözaltına alınan emekli amirallere ilişkin ilk bilgileri paylaştı. 

Bildiri yayımlayan 103 emekli amirale başlatılan soruşturmada bildiriye imza atan 10 emekli amiral sabah saatlerinde gözaltına alındı, 4 emekli amiral ise ifadeye çağrıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

ÜLGEN: GECE YARISI YAYIMLANACAKLARINI BİLMİYORLARMIŞ

Hukukçu Celal Ülgen, avukat Şule Nazlıoğlu Erol’un gözaltına alınan amirallerle ilgili aktardığı bilgileri TELE1’de anlattı. Ülgen, emekli amirallerin gece yarısı bildirinin yayımlanacağından haberdar olmadıklarını ve redaksiyonu kendilerinin yapmadıklarını söylediklerini belirtti. Ülgen, “Acaba bir sızma var mı yok mu?” sorusunu yöneltti. Ülgen, “Metni ilk yazan Ergun Mengi” dedi. Gözaltına alınan emekli amirallerin, sosyal medyada tanınma, televizyonlara çıkıp konuşma yapmaları ve gazetelere makale yazıyor olmaları sebebiyle gözaltına alındıklarını düşündüklerini belirtti. Eski amirallerin, “Kamuoyu önünde olduğumuz için seçildik” dediklerini aktardı. Amirallerin “Biz bu bildirinin metnini okuduk, imzalar mısınız diye sordular, biz de bir sakınca görmedik ve imzaladık. Metni yazan, edit eden, redakte edenler değiliz. WhatsApp grubunda metni paylaşan değiliz, basına veren değiliz” dediğini aktaran Ülgen sürecin takipçisi olduklarını belirtti.