Beyoğlu’nda yeni dönem başladı! Belediye meclisi ilk toplantısını yaptı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 3:08 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 3:08 pm

Haber: Ceren Ural

Yerel seçimlerde 30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıyı yeni başkan İnan Güney yönetti.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Beyoğlu’nda yüzde 49.22 oy alan CHP’li İnan Güney belediye başkanı seçildi. Güney’in belediye başkanı seçilmesiyle Beyoğlu 30 yıl sonra CHP yönetimine geçmiş oldu.

Yeni dönemin 18 CHP’li ve 13 AKP’li üyeden oluşan ilk belediye meclisi toplantısı Başkan İnan Güney yönetiminde yaptı.

Toplantıda, başkan vekilleri, divan katipleri, encümen üyeleri, komisyonlarda görev yapacak olan meclis üyeleri ile belediyeyi çeşitli organizasyonlarda temsil edecek isimler oylama ile belirlendi.

“SANDIKTAN MESAJI ALDIK”

Meclis toplantısında konuşan İnan Güney, “Beyoğlu seçim sonuçları hepimize bir şey işaret etti. Beyoğlu, ‘Bizi farklılıklarımızla kabul edin, bizi kutuplaştırmayın, yerel sorunlarımıza odaklanın, bunlara dair çözüm önerilerinizle gelin’ dedi. Biz sandıktan bu mesajı çok net bir şekilde aldık” dedi. Güney sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “İlk Belediye Meclisi toplantısını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadık. Komşularımızın takdiriyle seçilen temsilcilerimiz ile birlikte, ilk meclis toplantımızı başarıyla gerçekleştirdik. Yeni dönemin ve meclis kararlarımızın, tüm Beyoğlu lehine, hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

30 yıl sonra Beyoğlu’nu CHP’ye kazandıran İnan Güney, “sırrı”nı açıkladı

Kaynak: TELE1