30 yıl sonra Beyoğlu’nu CHP’ye kazandıran İnan Güney, “sırrı”nı açıkladı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 10:48 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 10:48 pm

Haber: Ceren Ural

30 yıl sonra Beyoğlu Belediyesi’ni CHP’ye kazandıran İnan Güney, “Beyoğlu mesajı bize şu mesajı verdi: Bizi farklılıklarımızla kabul edin. Bizi ayrıştırmayın, Bize sorunlarımızı çözecek projelerinizle gelin dedi” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde 30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu’nun Belediye Başkanı İnan Güney, Burçin Atılgan’ın sunduğu “Kamu-oyu” programına konuk oldu.

Burçin Atılgan, AKP ile özdeşleşen ilçelerden olan Beyoğlu’nun kazanılmasının “sırrını” İnan Güney’e sordu.

“BEYOĞLU 45 MAHALLESİYLE KADERİNE TERK EDİLDİ”

İnan Güney, Beyoğlu’nun kaderine terk edildiğini, Beyoğlu halkının ayrıştırılmadan farklılıklarıyla kabul görme isteği mesajını verdiğini söyledi.

Güney şu ifadeleri kullandı:

“Beyoğlu halkı şunu gördü. Ben de Beyoğlu’nda yaşamış, ömrünü geçirmiş birisi olarak ben Beyoğlu’nun hizmet görmediğini biliyorum. Hizmet görmeyen Beyoğlu’nda yaşıyorum. Hizmet görmeyen Beyoğlu’nun yollarında yürüyorum. Hizmet görmeyen hemşehri gruplarıyla yan yana geliyorum. Hizmet görmeyen gençler beni gördüğünde kucağını açıyor ‘Başkanım bizi kurtar’ diyor. Hizmet görmeyen kadınlar bizi gördüğünde ‘yeter artık’ diyor ve bunu söyleyenlerin hepsi değişik siyasi partilernden. Bunu sadece Cumhuriyet Halk Partililer söylemiyor. Kasımpaşa, Beyoğlu’nun sime yerlerindendir. Algı şuydu: Cihangir’e gidiyorum Cihangir’deki komşualarım bana diyor ki ‘Yollarımızın haline bak. Hizmet alamıyoruz. Bütün hizmeti Kasımpaşa’ya yapıyor.’ Hacıahmet’e gidiyorum. Hacıahmeet’teki dostlarımız aynı şekilde. Ben Kasımpaşa’daydım dört ay boyunca. Kasımpaşa’nın hizmet almadığını ben biliyorum. Kasımpaşalı da şöyle diyor: Başkanım, biz nasıl olsa oy deposu olarak görülüyoruz. Bize hizmet getirmiyorlar. Cihangir’i ikna etmek için hizmeti Cihangir’e götürüyorlar. Dolaysıyla maalesef Beyoğlu’nun 45 mahallesi hizmet anlamında yoksun kaldı. Beyoğlu’nun 45 mahallesi kendi kaderine terk edildi. Beyoğlu’ndaki devlet okullarına Beyolu’nun komşuları çocuklarını yazdıramıyor. Nereye gidiyor? Beşiktaş’a gidiyor, Şişli’nin devlet okullarına gidiyor. Orası da devlet okulu, burası da devlet okulu. Dolaysıyla biz Beyoğlu’nu kaderine terk edilme durumuna bir son vereceğimizi söyledik ve vatandaşımıza şunu söyledik: Biz hizmet etmek için geliyoruz. Biz sorunları biliyoruz, çözümleri biliyoruz ve en önemlisi biz seçildikten sonra da içinizde olan bir belediye başkanı olacağız. Çünkü Beyoğlu gerçekten partizanlıktan yorulmuş. Beyoğlu, birbirinin ayrıştırılmasından, şu şucu bu bucu denmesinden yorulmuş. Beyoğlu halkı bize şu mesajı verdi: Bizi farklılıklarımızla kabul edin. Bizi ayrıştırmayın, Bize sorunlarımızı çözecek projelerinizle gelin dedi.”

Tuzla’da süreç sonlandı! CHP’li Bingöl’e mazbatası verildi

30 yıl sonra Beyoğlu Belediyesi’ni CHP’ye kazandıran İnan Güney, “Beyoğlu mesajı bize şu mesajı verdi: Bizi farklılıklarımızla kabul edin. Bizi ayrıştırmayın, Bize sorunlarımızı çözecek projelerinizle gelin dedi” şeklinde konuştu.

Kaynak: TELE1