Beyaz Saray: Gazze’de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 10:58 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 11:08 pm

Beyaz Saray, Gazze‘de İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara verilen “insani ara”nın kalıcı olmasını desteklemediklerini açıkladı.

İsrail ve Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara verilen “insani ara” süresinin iki gün daha uzatılmasının ardından ABD’den açıklama geldi.

Beyaz Saray, Gazze’de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini, ancak 7 günlük “insani ara”nın 8, 9, 10’a ve ötesine uzatılmasını görmek istediklerini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Batı Kudüs’ün girişinde İsraillilere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmesinin Gazze’deki “insani ara”ya etki edip etmeyeceği sorusuna söz konusu şiddet olayının uzlaşmanın uzatılması konusunda herhangi bir etkisinin olacağını düşünmediğini söyledi.

Nihayetinde İsrail ve Hamas’ın bu uzlaşmanın uzatılmasına ilişkin parametreler üzerinde anlaşması gerektiğini dile getiren Kirby, ABD’nin “insani ara”nın uzatılması konusunda destek vereceğini aktardı. Kirby, Gazze halkına daha fazla gıda, su, ilaç ve yakıt ulaştırmak için son bir hafta içinde yapılan sahadaki çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “insani ara”nın uzatılması için çok çalıştıklarını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Hamas ve İsrail arasında 24 Kasım Cuma günü başlayan dört günlük esir takası ve insani ara anlaşmasının uzatılmasına karar verilmişti. Karar, İsrail ordusu tarafından duyurulmuştu. (AA)

Gazze Şeridi’nde ‘insani ara’ uzatıldı

Kaynak: AA