Beşinci kez cezaevine girecek olan Barış Pehlivan’ın avukatından açıklama

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2023 Pazar 1:02 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar 1:02 pm

Beşinci kez cezaevine gireceğini duyuran gazeteci Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, yasada olmayan bir hükmün Pehlivan için uygulanmak istendiğini söyledi.

Gazeteci Barış Pehlivan geçtiğimiz günlerde beşinci kez cezaevine gireceğini duyurdu. Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talebini reddeden Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün yanıtında 15 Temmuz’da yürürlüğe giren infaz düzenlenmesiyle ilgili yasanın geçici 10. maddesinin uygulanma şartlarını göz ardı ettiğini söyledi.

Sözcü yazarı Saygı Özürk’e konuşan Hüseyin Ersöz şunları söyledi

“7456 Sayılı Kanunda, bu düzenlemeden kimlerin faydalanamayacağı teker teker sayılmış. Kanun koyucu, Barış ve onun durumunda olanları bir istisna olarak düzenlememiş. Bu durumda, cezaevi müdürlüğünün yaptığı gibi genel hükümlere atıfla, özel bir düzenlemeyi yok saymak hukuka aykırıdır.”

Cezaevi müdürlüğünün bu kararına Bakırköy İnfaz Hakimliği’nde itiraz edeceklerini ve Pehlivan hakkında ‘Denetimli Serbestlik Kararı’ verilmesini bir kez daha talep edeceklerini söyleyen avukat Ersöz, “Hakimliğin vereceği karar, ‘Hukuk Devleti’ standartlarımızın da ölçüsü olacak” dedi.

Avukat Ersöz ayrıca,  “Bakırköy İnfaz Hakimliği’ne çarşamba günü itirazda bulunulacak. Bu arada yasada olmayan bir hükmün, Barış Pehlivan için uygulanacak olmasına CHP’li milletvekillerinin itirazı var. Onlar, bu konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek” ifadelerini kullandı.

Çifte standart! Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik talebi reddedildi