Berzeg’i arama çalışmalarına 74 gün sonra eve dönen ‘Tina’ da katıldı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:21 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:21 pm

Memleketi Balıkesir’de köpeği ile yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i 76 gündür devam eden arama çalışmaları sonuç vermezken 83 yaşındaki Berzeg’in, arama çalışmalarına, 74 gün sonra evine dönen köpeği ‘Tina’ da katılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalışan ve emekli olup, İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile geldiği memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinin kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evinden Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkıp kayboldu. ‘Tina’nın 29 Ağustos Salı günü Armutlu Mahallesi’ndeki evine döndüğü öğrenildi. Berzeg’in arama çalışmalarına katılan Tina’ya GPS cihazı takılarak arazide nereye gideceği belirlenecek.

İz takip köpeklerinin de yer aldığı arama çalışmaları, ‘Tina’nın bulunduğu yerden başlatıldı. Öte yandan Gönen Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile Berzeg’in evine gelen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), kaybolduğu süre içinde ‘Tina’nın ne ile beslendiğini belirlemek için kan ve dışkı örnekleri aldı. Örnekler, Gönen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarı’nda inceleniyor. İncelemenin sürdüğü, sonuçların henüz çıkmadığı öğrenildi.

Köpeğiyle gezerken kaybolan Berzeg’in eşi: Onu her yerde arayın