Berkin Elvan’ın avukatı: Emri ben verdim diyene kadar herkes yargılanmalı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 9:28 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 9:28 pm

Gezi eylemlerinde attığı gaz fişeğiyle Berkin Elvan’ın ölümüne neden olduğu için Polis Memuru Fatih Dalgalı’ya hapis cezası verilmesinin yetersiz olduğunu belirten Avukat Deniz Özen Berkin, “Talimatı verenden ‘Emri ben verdim’ diyene kadar herkesin yargılanması gerekir” dedi.

Gezi eylemlerinde Polis Memuru Fatih Dalgalı’nın attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın Avukatı Deniz Özen Berkin, TELE1 ekranlarında Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına konuk oldu.

Deniz Özen Berkin, Fatih Dalgalı’nın 16 yıl sekiz ay hapis cezası almasının yetersiz olduğunu belirtti.

Berkin şunları söyledi:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Berkin soruşturmasında etkili bir soruşturma yürütülmediğini ve dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkınla Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun da yargılanması gerektiği yönünde bir ihlal kararı verdi. Bu da aslında davanın ikinci aşaması olarak karşımıza çıkacak. Bundan sonraki aşamada soruşturma dosyası yeniden açılacak ve bu iki kişi yargılanacak. Dolaysıyla yalnızca Fatih Dalgalı’nın ceza alması yetmez, talimatı verenden ‘Emri ben verdim’ diyene kadar herkesin yargılanması gerekir bu dosyada.”

İstinaf Berkin Elvan’ı gaz fişeğiyle öldüren polise verilen cezayı onadı!