Beren Saat’ten Erdoğan’a Sezen Aksu tepkisi!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 10:58 am - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 10:58 am

Oyuncu Beren Saat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sezen Aksu’ya yönelik ‘dilini koparırız’ sözlerine tepki gösterdi. Saat “Halka şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek seçilen Erdoğan’ın bugün ‘dilini koparırız’ demesine inanmak istemiyorum.” dedi.

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Erdoğan, Sezen Aksu’nun şarkı sözlerini hedef alarak “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” demişti. Erdoğan’ın bu çıkışının ardından sanatçı camiasından ve siyasetçilerden Erdoğan’a birçok tepki geldi. O tepkilerden birini de sevilen oyuncu Beren Saat’ten gösterdi. Saat paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Halka şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek, duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan’ın bugün ‘dilini koparırız’ demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz çok gençtik ve o dizide Recep Tayyip adlı genç iyi şiir okumasıyla öne çıkan bölümlük karakterdi hikayemizde. Ben, siyaset kadar edebiyat sevdalısı olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu’yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce şarkısını, sonraki kuşaklara aktarmamıza engel olamayacağını çok iyi bildiğini tahmin ediyorum.”

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu’nun yazdığı şarkıda “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri dine hakaret olarak yorumlanmış, sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu’yu, Beykoz’daki evinin önünde ‘protesto’ etmişti.

Erdoğan Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir