Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan’a: Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın

Yayın tarihi: 22 Ocak 2022 Cumartesi 12:31 am - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 12:31 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” sözlerine CHP’den sert tepki geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan’ın sözlerine “Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın!” şeklinde tepki gösterdi.

Sezen Aksu’yu hedef alması, şiddet ve tehdit içeren sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gelmeye devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan’ın sözlerine karşılık “Sanat, sanatçı düşmanlığına gelinceye kadar düpedüz ve apaçık kadın düşmanlığı… Gerisi ve gerekçesi tamamen teferruat… Yetti artık! Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın! O çok kadınlar, tek adamların sesini kısmayı başaracak göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Karşımızda artık tükenmiş umudunu hamasete gerilim ve şiddete bağlamış bir Tayyip Erdoğan var. Sezen Aksu’yu hedef göstermenize sessiz kalacak değiliz. Türkiye’yi sanatçılarının, aydınlarının, gençlerinin sindirildiği bir 3’üncü dünya ülkesine çevirmenize izin vermeyeceğiz!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu’nun beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle başlayan tartışmaya dahil olan Erdoğan, mihrapta yaptığı konuşmada “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” demişti.

Erdoğan Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir